Berke Sazak
Berke Sazak

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


Okul Bilgileri

İstanbul Okan Üniversitesi - AşçılıkEkim 2020
3 yıl önce

MEKİK KÖFTE- BİLECİK
5 KİŞİLİK
Malzemeler:
•100 gr haşlanmış nohut
•1 adet soğan
•3 diş sarımsak
•1 bağ maydanoz
•1 çorba kaşığı ince bulgur
•500 gr kıyma
•50 gr un
•1 çay kaşığı karbonat
•Tuz
•Karabiber
•1,5 çay kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
•1 kaşığı kimyon
•1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber
•125 gr tereyağı
•500 ml yoğurt
Yapılışı:

  1. Haşlanmış nohutları ezin. Soğanları rendeleyin. Sarımsakların 2 dişini dövün. Maydanozu ince ince kıyın.
  2. Kıymayı, soğanı, dövülmüş sarımsağı, bulguru, nohudu, unu, karbonatı, maydanozları ve pul biber dışındaki baharatları bir kapta yoğurun ve köfte harcını hazırlayın.
  3. Streç filmi yayın. Köfte harcını içerisine sararak rulo haline getirin. Ruloyu 5 cm genişliğinde olacak şekilde sarın. 10 dk bu şekilde dolap içerisinde dinlendirin.
  4. Dolaptan çıkardıktan sonra ruloyu açın bıçakla 2 cm’lik parçalara kesin. Her bir parçayı avucunuzun içinde ileri geri yuvarlayarak mekik şeklinde uzun köfteler hazırlayın.
  5. Yağın yarısını bir tavada eritin. Yağ kızınca köfteleri ilave edip, her tarafları eşitçe renk alıncaya kadar kızartın.
  6. Kızaran köfteleri yağdan alarak kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkartın.
  7. Yoğurdu kalan sarımsaklarla çırparak karıştırın.
  8. Kalan yağı bir tavada pul biber ile kızdırın.
  9. Köfteleri servis tabağına aktarıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve biberli yağı gezdirerek servis yapın.
user feed images
3 yıl önce

Malzemeler:
250 gr ceviz içi
75 gr toz şeker
60 ml su
500 gr kuru incir
60 gr tereyağı

Yapılışı:

  1. Cevizi döverek toz haline getirin, içerisine şekerin yarısını ve suyu ilave ederek macun kıvamına getirin.
  2. Bir tencerede suyu kaynatıp incirler yumuşayıncaya kadar haşlayın sonra yumuşayan incirleri alıp soğumaya bırakın.
  3. Soğuyan incirlerin baş kısmını keserek parmağınızla içini genişletin ve içerisine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı doldurup ağzını iyice kapatın.
  4. Hazırlamış olduğunuz incirleri bir tepsiye dizin ve yağı eritip üzerine fırça yardımı ile sürün, kalan şekeri incirlerin üzerine serpin.
  5. Tepsinin içerisine yarım cm kadar su koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
  6. Fırından çıkan incirleri 10 dk dinlendirip servis ediniz.
user feed images