Blog

Balık Takvimi

Tüm balık sevenler burada mı? Balık hakkında bildiğiniz, eksik bildiğiniz veya bilmediğiniz her ne varsa sizler için araştırdık! Hangi ayda hangi balık yenir? Mevsimsel tüketilebilen balık türleri nelerdir? Balık nasıl seçilir?

Balık Takvimi
Paylaş
  • 37B
  • 65
  • Kaydet

Balık, vitamin, mineral bakımından oldukça zengin bir gıda olmakla birlikte beynin kullandığı omega yağ asitlerince de çok zengindir ve en önemlisi mevsiminde balık tüketmektir!

Özellikle sağlıklı beslenme menülerinin vazgeçilmezi olarak bilinen balıklar; fosfor, folik asit, kalsiyum, iyot ve selenyum gibi mineraller içeriğiyle de çok zengin bir besin kaynağıdır. Peki bu kadar yararlı ve zengin bir içeriğe sahip olan balığı mevsimine göre nasıl seçebiliriz?

Doğru mevsimde avlanan ve tüketilen balık daha mı yararlıdır? Mevsiminde olmayan balık tüketiminin zararları var mıdır? Hangi ayda hangi balık yenir...? gibi benzer içerik ve soruların cevaplarını Kısık Ateş sayfamızdan kolaylıkla bulabileceksiniz!

Ee ne demişler; taze balık gözünden anlaşılır, evet çok doğru!

Balık seçerken dikkat etmemiz gereken bazı kriterler vardır. Örneğin; balık avlandıktan kısa bir süre sonra tazeliğini kaybeder, bu yüzden balık alınırken tazeliğine çok dikkat edilmelidir. Taze balığın göz bebekleri dışa doğru bombelidir, bayat balığın göz bebekleri ise çökmüş donuk ve mattır ve taze balığın üzerine elinizi bastırıp çektiğinizde bir iz oluşmaz fakat bayat balığın üzerine elinizi bastırıp çektiğinizde iz kalır, eski şekline dönemez...

Unutmamalıyız ki, her balık mevsiminde sağlıklı, yararlı ve tabii ki lezzetlidir! Bu bilgileri göz önünde bulundurarak balık tüketmenizi öneriyoruz... 

Her balık tüketiminde bizleri hatırlamanız dileğiyle 🤩 Afiyet olsun!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

27B Görüntüleme