add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Beyti Güler Efsanesi - Beyti Kebabı ve Kasaplık

"Mücevher işler gibi işlenen etlerden hazırladığımız ete, ne diyelim diye düşündük, "Beyti" dedik.

Beyti Güler Efsanesi - Beyti Kebabı ve Kasaplık
Paylaş

 

"Mücevher işler gibi işlenen etlerden hazırladığımız ete, ne diyelim diye düşündük, "Beyti" dedik."

Beyti Güler, şu anda saray gibi bir lokantada hizmet veriyor olabilir ancak hayatının ilk yıllarında büyük maddi zorluklar ile bugüne geldi. Aile ekonomisine katkı sağlamak için fırında, bakkalda, hastane önünde çiçek satarak çalıştı.

Küçükçekmece'de kasapların yoğunlaştığı 1940'lı yıllarda babası küçücük bir et lokantası açıyor. Buraya et almaya gelen kişiler tarafından tercih edilmeye başlayan Beyti, hem uçak firmalarına hazırladığı yemekleri ve dönemin ünlü yazarlarından Burhan Felek'in "Küçükçekmece'de bir et vahası" yazısı ile iyice üne kavuşuyor.

İnsanlar artık sadece bu lokanta için İstanbul'un bir ucundan hatta dünyanın bir ucundan gelmeye başladı.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Turizm Gastronomisinde Eğitimin Önemi

İyi bir şef olmanın ilk adımı, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen tekniklerdir.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kariyer Seçiminde Kritik Soru: Restoran mı? Otel mi?

Kariyerime nerede devam etmeliyim?

Murat Aslan
Murat AslanBig Chefs Mutfak Koordinatörü
Benim İçin "Kısık Ateş" Nedir?

Gastronomik anlamda özellikle gençler için çok büyük bir nimet.. Kısık Ateş'te çok güzel pişeceksiniz :)