add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Beyti'ye Adını Veren Beyti Güler Efsanesi

Türkiye'de ete ismini veren ilk ustalardan Beyti Güler'in hikayesi 1940'larda temiz ve sade bir mekanda başlayıp günümüzde Florya'da yer alan 450 kişilik restorana uzanıyor

Beyti'ye Adını Veren Beyti Güler Efsanesi
Paylaş

Beyti'ye adını veren Beyti Güler'in hikayesi

1940'larda babasının açtığı Küçükçekmece'de bir küçücük bir et lokantası ile başlayan efsane, kasapların çoğalması ile kaliteli eti ve yeni bir yapılış şeklini misafirlerine sundu.

Uçak firmalarına yaptığı yemeklerle ve dönemin ünlü yazarlarından Burhan Felek'in yazısıyla, döneminde zengin arabalı misafirlerinden sonra tüm dünyaya adını duyurdu.

Şimdi beyti olarak bildiğimiz bu Türk lezzeti, Güler ailesi tarafından 3 kuşaktır lezzetle yolculuğuna devam ediyor.

 

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Zennup 1844'ün Hikayesi

Yemek Araştırmacısı ve Seyyah Ömür Akkor, Zennup 1844’ün hikayesini Kısık Ateş takipçileri için anlatıyor.

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Beyti Güler Efsanesi - Beyti Güler'in İş Hayatı

"Bu işte bütün dünya adımı duydu. Bu, şimdiki uzaya giden insanın mutluluğu neyse, ufacık dükkanda benim de mutluluğum o"

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Beyti Güler Efsanesi - Beyti Kebabı ve Kasaplık

"Mücevher işler gibi işlenen etlerden hazırladığımız ete, ne diyelim diye düşündük, "Beyti" dedik."