add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Beyti'ye Adını Veren Beyti Güler Efsanesi

Türkiye'de ete ismini veren ilk ustalardan Beyti Güler'in hikayesi 1940'larda temiz ve sade bir mekanda başlayıp günümüzde Florya'da yer alan 450 kişilik restorana uzanıyor...

Beyti'ye Adını Veren Beyti Güler Efsanesi
Paylaş

Beyti'ye adını veren Beyti Güler'in hikayesi

1940'larda babasının açtığı Küçükçekmece'de bir küçücük bir et lokantası ile başlayan efsane, kasapların çoğalması ile kaliteli eti ve yeni bir yapılış şeklini misafirlerine sundu.

Uçak firmalarına yaptığı yemeklerle ve dönemin ünlü yazarlarından Burhan Felek'in yazısıyla, döneminde zengin arabalı misafirlerinden sonra tüm dünyaya adını duyurdu.

Şimdi beyti olarak bildiğimiz bu Türk lezzeti, Güler ailesi tarafından 3 kuşaktır lezzet yolculuğuna devam ediyor.

 

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Turizm Gastronomisinde Eğitimin Önemi

İyi bir şef olmanın ilk adımı, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen tekniklerdir.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kariyer Seçiminde Kritik Soru: Restoran mı? Otel mi?

Kariyerime nerede devam etmeliyim?

Murat Aslan
Murat AslanBig Chefs Mutfak Koordinatörü
Benim İçin "Kısık Ateş" Nedir?

Gastronomik anlamda özellikle gençler için çok büyük bir nimet.. Kısık Ateş'te çok güzel pişeceksiniz :)