add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Evde Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?

Ekşi maya hazırlamanın püf noktaları hakkında bir fikriniz var mı?

Evde Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?
Paylaş

  • 1:1 oranında dilediğiniz çeşit un ve eşit miktarda içme suyunu hazırlayın.
  • 1:1 oranında un ve içme suyunu karıştırma kabına ilave edin ve yoğun bir kıvama gelene kadar yoğurarak karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı kavanoza ilave ettikten sonra kapağın sıkıca kapatın.
  • Mayanın 3 günlük bekleme süresinde ışık almayan bir noktada durması ve kavanozun kesinlikle hareket ettirilmemesi gerekmektedir.
  • Mayanın bekleme süresinde hem kabaracak hem de baloncuklar oluşturacaktır. 3 günlük dinlenme sürecinden sonra hazır hale gelecektir.

Püf Noktaları:

Dilediğiniz her çeşit unu aynı yöntem ile kullanarak maya elde edebilirsiniz.
Hazırlayacağınız un ve su karışımına uygun ölçüde bir kavanoz dinlenme süresi 3 gün olacaktır.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika'ya Giriş - Yahut Zanzibar

Bir Afrikalı'nın altınlarını çalabilirisin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini alamazsın!

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu'nun En İyi Lokantaları

Hafızalarınıza yer edecek önemli lokantalar.