Blog

Hangi Mevsimde Hangi Meyve ve Sebze Yenir?

Sizler için hazırladığımız mevsim çarkı tablomuz sayesinde ay ay ne yemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz!

Hangi Mevsimde Hangi Meyve ve Sebze Yenir?
Paylaş
  • 159B
  • 119
  • Kaydet

Hangi meyve ve sebze hangi mevsimde taze bulunur? Sizler için hazırladığımız mevsim çarkı tablomuz sayesinde ay ay ne yemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz!

Peki neden mevsimsel beslenmeliyiz, hiç düşündünüz mü?

Bildiğiniz üzere neredeyse aradığımız her meyve ve sebzeye her mevsim ulaşabilir hale geldik. Fakat uzmanlar bu durumun tersi olarak o ürünün sadece mevsiminde tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor... Çünkü olması gereken zamanda üretilen ve tüketilen meyve sebzelerin besleyici özellikleri çok çok daha fazladır, doğru beslenmeye dikkat ettiğimiz takdirde de meyve ve sebzelerin antioksidan özellikleri insan sağlığına fazlasıyla yarar sağlamaktadır.

Ayrıca, o mevsimde insan vücudunun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller rahatlıkla karşılanırken, hastalıklarla savaşmada da büyük fayda sağlamaktadır.

Bir diğer avantajı ise daha ekonomik, daha bol bulunabilir, daha lezzetli ve az maliyetli olarak satın alınabilmektedir.

Olması gereken mevsimde yetişmemiş ürünler ise doğa şartlarına uygun yapılarak değil, doğayla mücadele edilerek üretilmektedir. Üretilmesi için; hibrid tohumu, böcek ilacı, kimyasal gübre kullanım oranı da üreticiler tarafından artırılmak zorunda kalmaktadır.

Ülkemizde meyve ve sebzelerin hangi mevsimde yetiştiğini karıştıranlardansanız sizin için hazırladığımız mevsim çarkımıza göz atabilirsiniz! 

İLKBAHAR AYLARI

Mart

Kuşkonmaz, Ispanak

Nisan

Taze Bakla, Bezelye, Kuşkonmaz, Enginar, Can Erik

Mayıs

Taze Bakla, Bezelye, Kuşkonmaz, Soğan, Enginar, Çilek, Can Erik, Kiraz, Sarımsak

YAZ AYLARI

Haziran

Taze Bakla, Bezelye, Soğan, Taze Fasulye, Çilek, Kayısı, Kiraz, Domates, Taze Patates, Sarımsak, Vişne

Temmuz

Pazı, İncir, Bamya, Yeşil Biber, Şeftali, Taze Börülce, Soğan, Taze Fasulye, Böğürtlen, Karpuz, Kayısı, Dut, Armut, Kapak, Armut, Kabak, Domates, Çağla, Taze Patates, Sarımsak, Patlıcan, Vişne

Ağustos

Pazı, İncir, Bamya, Yeşil Biber, Şeftali, Taze Börülce, Soğan, Taze Fasulye, Böğürtlen, Karpuz, Kayısı, Dut, Armut, Kapak, Armut, Kabak, Domates, Taze Patates, Sarımsak, Patlıcan

SONBAHAR AYLARI

Eylül

Yeşil Biber, Kereviz, Üzüm, Ayva, Nar, Semizotu, Limon, Armut, Kabak, Domates, Mısır, Taze Patates, Elma, Patlıcan

Ekim

Kereviz, Trabzon Hurması, Ayva, Nar, Mandalina, Limon, Pırasa, Turp, Lahana, Brüksel Lahanası, Kabak, Muz, Elma

Kasım

Karnabahar, Kereviz, Trabzon Hurması, Balkabağı, Nar, Mandalina, Limon, Pırasa, Turp, Lahana, Brüksel Lahanası, Portakal, Ispanak, Muz

KIŞ AYLARI

Aralık

Karnabahar, Havuç, Balkabağı, Mandalina, Limon, Lahana, Portakal, Ispanak

Ocak

Pazı, Havuç, Karnabahar, Limon, Brüksel Lahanası, Lahana, Turp, Pırasa, Portakal, Ispanak

Şubat

Pazı, Havuç, Brüksel Lahanası, Lahana, Turp, Pırasa, Ispanak

TÜM YIL BOYUNCA

Badem, Ceviz, Fındık, Kestane, Antep Fıstığı

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

27B Görüntüleme