Kısık Ateş
Blog

Klarife (Sade Yağ) Nedir?

Klarife (sade yağ) nedir? Klarife yağ nasıl yapılır ve kullanım alanları nerelerdir? Hepsi ve daha fazlası için yazımızı incelemeyi unutmayın!

Klarife (Sade Yağ) Nedir?
Paylaş
  • 2B
  • 15
  • Kaydet

Klarife (Sade Yağ) Nedir?

Tuzsuz tereyağının çok kısık ateşte kaynama noktasına ulaşmasıyla içindeki su buharlaşır. Yüzeye çıkan süt parçacıkları ise dibe çöktükten sonra tülbent ile süzülür. Bu işlemler sonucu elde edilen yağa “Klarife” (Sade Yağ) denir.

Klarife (Sade Yağ) Yapımı:

  • Tereyağı kısık ateşte eritilir ve suyun buharlaşmasına izin verilir.
  • Üstte biriken köpük ve altta biriken süt katıları dikkatlice alınır.
  • Geriye kalan saf yağ, daha yüksek sıcaklıklara dayanabilir ve daha uzun süre saklanabilir.

Sade yağ genellikle daha temiz bir tat ve doku sunar, bu nedenle özellikle soslar, tatlılar ve hamur işlerinde tercih edilmektedir.

Sade Yağ Nasıl Yapılır?

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Poche (Poşe) Nedir?

Poche (Poşe) Nedir?

04 Eylül 2024

Poche (poşe) pişirme tekniği, aslında oldukça basit gibi görünen fakat her işte olduğu gibi belli başlı önemli püf noktalarına sahip bir tekniktir. Poche tekniği nedir? Poche tekniği hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...

3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Deep Fry Nedir?

Deep Fry Nedir?

05 Eylül 2024

Deep fry, yemeklere altın rengi bir doku kazandırarak onları unutulmaz birer lezzet deneyimine dönüştürüyor. Peki, deep fry nedir? Deep fry yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...

2B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zest Nedir?

Zest Nedir?

09 Eylül 2024

Zest, yemeklere ve tatlılara taze ve canlı bir aroma katarak onları bambaşka bir lezzet seviyesine taşır. Peki, zest nedir? Zest hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Detaylar için hemen tıklayın! 🍋🍊

3B Görüntüleme