Kısık Ateş

Bugün Ne Pişirsem?

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
24.04.2021
Fava Tarifi

Bakla ezmesi olarak bilenen Fava, Türk mutfağının önemli mezelerinden sadece bir tanesidir. Zeytinyağlı fava tarifi nasıl yapılır? En iyi fava nasıl yapılır?

40 Dakika
4-6 Kişilik
861B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
03.01.2023
Bal Kabağında Süt Helvası Tarifi

Bursa’nın meşhur tatlısı: Süt Helvası/Sütkeri. Bursa’nın birçok restoranında veya esnaf lokantasında rahatlıkla bulabileceğiniz bu leziz tatlı, önce Bursa halkının sonra da tüm sevenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Peki süt helvası tarifi nedir ve nasıl yapılır? Bal Kabağında Süt Helvası yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.

100 Dakika
8-10 Kişilik
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
20.05.2024
Mevsim Salatası Tarifi

Mevsim salatası, taze yeşillikler, havuç, lahana ve maydanozun bir araya gelerek oluşturduğu sağlıklı ve besleyici bir salata tarifidir. Zeytinyağı, limon suyu ve sirkeden elde edilen özel sosuyla lezzetini zirveye taşır. Bu salata, her mevsimde tüketebileceğiniz ve sofralarınıza tazelik katacak bir seçenektir. Özellikle diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal olan mevsim salatası, düşük kalorili ve vitamin dolu bir alternatiftir. Mevsim salatası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla pratik salata tarifi…

15 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
12.08.2024
Izgara Levrek Tarifi

Theragone Barbekü ile mükemmel levrek pişirmenin sırlarını keşfedin! Theragone’un gelişmiş ızgara sistemi, levreğin dışını çıtır, içini ise sulu tutarak eşsiz bir lezzet sunar. Yanında servis edilen ızgara havuç, kuşkonmaz ve patatesler ise lezzet uyumunu kusursuz bir şekilde tamamlar. Peki, ızgara levrek tarifi nasıl yapılır? Levrek nasıl temizlenir ve filetosu nasıl çıkarılır? Levrek pişirmenin incelikleri nelerdir? Barbeküde adım adım hazırlanan enfes ızgara levrek tarifini keşfedin!

50 Dakika
2 Kişilik
8B Görüntüleme
Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
18.10.2024
Fondan Patates Tarifi

Fondan patates nedir? Fondan patates (pommes fondant), Fransız mutfağından gelen klasik bir garnitür tekniğidir. Bu teknik, patateslerin dışının çıtır, içinin ise yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlar. Özellikle et yemekleriyle harika bir uyum sağlayan bu klasik Fransız tekniği, tatlı patatesle bambaşka bir lezzet kazanıyor. Hem göz alıcı sunumu hem de zengin aromasıyla sofralarınızı bir üst seviyeye çıkaracak bu enfes patates tarifini gelin birlikte deneyelim!

45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme