Elif SEVİM
Elif SEVİM
Aşçı

Hakkında

https://www.nefisyemektarifleri.com/u/chef_elif/https://instagram.com/lezzetbahcem_?igshid=YmMyMTA2M2Y=İnstagram hesabıma ve Nefis Yemekler hesabıma bu linklerden ulaşabilirsiniz.

2 yıl önce

KUZU KÜLBASTI (DÖKÜM TAVADA)

Malzemeler

600-700 gram kuzu külbastı

Marinesi için ;

1 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Silme bir çay kaşığı kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Biberiye

Hazırlanışı
Buzdolabında en az iki saat bekleyecek. Bir gece bekletilse daha iyi olur.

İlk önce eğer etleri yıkayacaksanız soğuk suyla yıkıyoruz. Soğuk suyla yıkamamızın sebebi sıcak suyun etlerin doku ve kıvam kaybetmesine yol açmasıdır. Ben yıkamadan yapıyorum etin içerisindeki suyunu kaybetmemesi ve kuru olmaması için.

Daha sonra cam bir kaba (plastik kapları asla tavsiye etmiyorum özellikle et tavuk koyacaksanız) etleri yerleştirip marinesi için olan bütün malzemeleri ilave edip ete yediriyoruz ve üstlerine biberiyeleri koyuyoruz.

Üstünü streç filmle kapatıyoruz bu şekilde buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.

Pişirceğiniz zaman döküm bir tavayı ocağa alıp 10 dakika kadar ısıtın. Dumanlar çıktıktan sonra tavanın altını kısıp marinelediğiniz etleri maşa yardımıyla tavaya alın.

İlk önce her etin eşit dakikada arkalı önlü yüzeylerini yağsız tavada mühürleyin.

Şimdi mantolama işlemine geçeceğiz. 2 yemek kaşığı dolusu soğuk tereyağını etlerin olduğu tavaya boş yerlere koyun ve tereyağ eridiğinde etlerin üstlerine kaşık yardımıyla dökün ve bu işleme devam edin.

Bu işlemleri yaparken tavaya biberiye de koyun aroma verecektir.

Her birini 15 saniyede bir çevirerek, her eti 4 dakika kadar pişirin.

Eğer orta pişmiş değil çok pişmiş seviyorsanız süreyi uzatabilirsiniz.

Ben pirinç pilavı ve soğanlı bir salatayla servis ettim siz de dilediğiniz şekilde sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤.

user feed images
user feed images
2 yıl önce

ÇITIR TAVUK BAGET🍗

Malzemeler

. 8 adet tavuk baget
. 3 adet orta boy patates
. 1 kase mısır unu (harcı için)
. Bir kase konserve mısır
. 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
. Tuz , pulbiber , karabiber

Pane İçin;

. Un
. Yumurta sarısı
. Panko veya galeta unu

( ikiside bulunmuyorsa ekmek içini rondoda çekip fırında 3 dakika bekleterek kıtırlaşmasını sağlayabilirsiniz.)

. Tavukları az yağla yanmaz geniş tavada kızart. Daha sonra üstünü geçmeyecek şekilde su ekle kapağı ört. Bu süreçte patatesleri kabukları soyulmuş şekilde haşla. Tavuklar haşlandıktan sonra kesme tahtasında etlerini kemiklerinden ayır ve küp küp olacak şekilde orta boy doğra ve tavukları pişirdiğin tavaya al.

. Haşladığın patatesleri ezici yardımıyla iyice ez püre haline getir ve tavukları aldığın tavaya ekle. Arkasından mısır ununu , kaşar peynirini , baharatları, mısırı da ekle ve iyice yoğur. Hepsi iyice birleştikten sonra temizlediğin kemiklere elinde yuvarlayıp tekrar yapıştır. Önce yumurtaya sonra pankoya (galeta ununa) bula ve kızgın bol yağda kızart. Servise hazır.

Afiyet Olsun..

user feed images