add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Etkinlikler

Kısık Ateş, V. Ulusal Aşçılık Kampında!

Ulusal Aşçılık Kampı 5 Yaşında!

Kısık Ateş, V. Ulusal Aşçılık Kampında!
Paylaş

Kampın amacı;

Son yıllarda, dünyanın diğer ülkelerine paralel şekilde ülkemizde de aşçılık ve gastronomi eğitimi alanlarına talep günden güne artmaktadır. Ancak bu hızlı talebe, kurumların fiziki donanımları ve eğitici nitelikleri tam anlamıyla karşılık verememektedir. Ulusal Aşçılık Kampı kapsamında bir araya gelen bireylerin sosyal sorumluluk projelerine ilişkin toplumsal farkındalık kazanması ve bununla birlikte rol model olarak iletişim kurduğu insanlarla bire bir uygulama alanında ve sosyal ortamlarda bir araya gelmeleri sağlanmaktadır. 

AŞOMDER (Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği) üyeleri koordinasyonuyla ve çeşitli paydaş ve destekçilerle yürütülen organizasyonda her yıl değişik pişirme yöntemleri ve ürünlerle üniversite öğrencileri ve akademisyenlere uygulamalı eğitim verilmektedir. Bu şekilde aşçılık eğitiminde çarpan etkisi yaratmak ve ülke genelinde yaygınlaştırmak hedeflenmektedir.

Bu sene, 90 Üniversite'den 122 Gastronomi Öğrencisi ve 73 Üniversite'den 84 Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi katılımı ile 7 gün boyunca hem uygulamalı hem de teorik eğitimi kapsayan çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Kamp boyunca katılım sağlayan her öğrenciye toplamda 6 farklı uygulama mutfağında eş zamanlı uygulamalı ücretsiz eğitimler verilmiştir.

Bizler de ''Geleneksel Sütlü Tatlıların Lezzet Sırrı'' mottosu ile Pınar ürünlerini buluşturduk ve uzman şeflerimizin uygulamalı olarak verdikleri eğitimlerde enfes tatlılara ve reçetelere imzamızı atmış olduk.

Bunun dışında Kısık Ateş ailesi olarak, aşçılığın başkenti Bolu/Mengen'de gastronomi ateşini yaktık! Uzman şeflerimizden Ömür Akkor ve Fehmi Samancı'nın mikrofonu aldıkları keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Tüm öğrencileri uzman şeflerimiz ile buluşturarak uzun uzun sektör üzerine sohbet ettik. 

Her sene olduğu gibi bir haftalık kampın sonunda unutulmaz anılar ile ayrılırken, gelecek sene tekrar görüşme ümidiyle vedalaştık.

Dilerseniz, bir haftalık Ulusal Aşçılık Kampı serüveninin videosunu Kısık Ateş YouTube kanalımıza abone olarak izleyebilirsiniz.

Seneye görüşmek üzere Bolu/Mengen! :)

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Etkinlikler

Cheftalks Geliyor...

Cheftalks Geliyor...

18 Kasım 2017

Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...

Cheftalks İlk Buluşmasını Gerçekleştirdi!

Heyecanla beklenen Cheftalks toplantıları başladı.

Cheftalks Serüveni Tüm Hızı İle Devam Ediyor...

Gastronomi, yemek, mutfak, kültür ve daha fazlası Cheftalks'ta...