Gokce (aygulelenichef) Korkmaz
Gokce (aygulelenichef) Korkmaz
Asci

Hakkında

15 senedir mutfakta calisiyorum


İş Deneyimleri

Yemek sirketi - AsciAralık 2006

Okul Bilgileri

Atatürk Üniversitesi - Iletişim fakültesiEylül 2003- Haziran 2007

ŞAMBALI TATLISI
500 gr irmik
1.5 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı şeker
1,5 paket kabartma tozu
1,5 paket vanilya
Şerbeti için;
2 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
Tuzsuz yer fıstığı
ŞAMBALİ TATLISI YAPILIŞI:
Derin bir kaba irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ve karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine boşaltın Hamurun üzerine fıstık sıralayın. 200 derecede ( 40 dakika) kızarana kadar pişirin.
Şerbet için 2 su bardağı suya 3,5 su bardağı şeker ilave edin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin. Tepsi fırından çıktıktan sonra sıcak şerbeti dökün, şurubu çekmesini bekleyin. Dilimleyip servis yapın.

Bu tatlı ızmirde sokaklarda satılır bol hindistan cevizli kemeraltı sokaklarında ne yerdik 😉😊

user feed images

Ciger sis.

Ciğerlerimizin zarlarını çıkarmalıyız... kuzu cigeriyse çıkarmaya gerek yok... kare kara doğradığınız ciğerlerimizi 3 ciger 1 yag olarak sise geçiyoruz.. orta mangal ateşinde pişiriyoruz. En fazla pişme süresi 5 dk. Çiğ kalmaz.. bu arada kimyon kırmızı toz biber pul biber karışımını mangalardan aldığımız ciğerlerin üzerine gezdiriyoruz.... afiyet olsun... 🙂 not: ciğerleriniz sert ise bir gün dolapta sütte bekletin..ayni şey arnavut ciğeri icinde geçerli...

user feed images
user feed images

Büryan....
Rumeli lezzeti olan büryan genelde kuzu etiyle ve tavuk etiyle yapılır..
Malzemeler:
Bir tavuk yada orta yağlı kuzu eti
Bir soğan
Tereyağ
Pirinç
Yapilisi:
Öncelikle etimizi hasliyoruz çok fazla küçük parçalara bolmeden.... haşlanan etin suyundan biraz ayırıyoruz
...daha sonra soğanımızı küçük bir şekilde dogruyoruz.. bir tencerede soğan ve pirinci
kavuruyoruz (kaç kişilik olmasını istiyorsunuz ölçü
Pirince şu eklemeden soğan yağ ve tuzla kavuruyoruz...kavrulan pirinci fırın kabı tepsiye yayıyoruz üzerine haşlanan etlerimizi dosuyoruz.
Et suyu ve bir miktar pirincin üzerine çıkacak kadar suyu ilave ediyoruz tereyağ parçaları atarak fırına sürüyoruz... pirinç gayet yumuşak oluyor ve etlerin üzeri kızarıyor afiyet olsun 🙂
kabinizlapirincinizi ayarlayın.)

user feed images

Çarşaf böreğiUn su tuz kullanarak hamurumuzu yoguruyoruyoruz un miktarını koyduğumuz su miktarına göre ayarlıyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.. Daha sonra hamurumuzu bezelere ayırıyoruz ayirdigigimiz bezeleri tek tek açıp üzerine sıvıyağ sürerek üst üste koyuyoruz.. 20 dk bu şekilde bekletiyoruz. Beklettigimiz bezeleri tek tek alıp elimizle açıyoruz. Elde açma yöntemi için tabak büyüklüğündeki hamurumuzu yanlarından tutup çekerek yırtmadan çok ince olacak şekilde açmalıyız. Zaten hamur yağlı olduğu için çok kolay açılacak. Açtığımız hamurlara iç malzemesi olarak (ıspanak çökelek pırasa patates kıyma peynir vb )Ne istersek arzumuza göre koyup rulo şeklinde yapıp tepsiye alıyoruz normal fırın ısısında pişiriyoruz... *börekler piştikten sonra üzerine kağıt havlu koyarak fazla yağı alabiliriz... afiyet olsun🙂

user feed images
user feed images

Somon ..

Öncelikle somonlarımızı zeytinyağı tuzla her tarafını yagliyoruz... Daha sonra girin tepsisine maydonoz dero otu limon soğan dilimleri ve somonu yerlestiriyoruz.. 180.derece pişirdiğimiz somonlarımızı artık yiyebiliriz....🙂🙂

user feed images

Makarnalar 🙂

user feed images
user feed images