Geleneksel yöntemlerden ödün vermeyen örnek işletme ‘’Güllüoğlu’’ Ömer Güllü.
Antep fıstığının baklavaya girmesi, 1871'de Antep'te ilk baklava imalathanesini açan Güllü Çelebi'yle başlar. Güllü Çelebi'nin oğulları ve torunları bu geleneği yaşatır, bunu yaparken baklavaya yenilikler getirmeyi de ihmal etmezler.
Güllü Çelebi'nin öncülük ettiği 19. yüzyıldan bu yana Türkiye'nin en iyi baklava ustalarını yetiştiren bu lezzet geleneği bugün Gaziantep'te Cevat Güllü'nün oğlu Ömer Güllü tarafından sürdürülmektedir.
Ömer Güllü şu anda Güllüoğlu Baklavaları adıyla faaliyet gösteren 15 farklı Güllüoğlu’ndan birisidir.
Ömer Güllü’ye ait, tamamı Gaziantep’te olmak üzere 9 adet baklava satış şubesi bulunmaktadır. Tamamen geleneksel yöntemlerle üretim yapan Ömer Güllü’nün bir adet çok kapsamlı üretim tesisi bulunmaktadır. Kaliteden ödün vermemek için, baklavalar taş fırınlarda pişirilmektedir.
Onlarca çeşit baklava yapımında kullanılan tüm ürünler özenle seçilirken, ürünlerin yöresel olması Ömer Güllü için olmazsa olmaz bir kuraldır. Kısacası insan sağlığının her şeyden daha önemli olduğunun bilincinde olarak hareket etmektedir.
Ömer Güllü markası, 2005 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü FAO tarafından "Geleneksel Gıda Üretimi Yapan Örnek İşletme" ödülüne layık görülmüştür.
Bir gün Antep’e yolunuz düşer ise Ömer Güllü baklavalarını tatmadan dönmeyin. Dilerseniz Türkiye’nin her yerine kargo hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 😊
Adres: İncili Pınar, Sabahat Göğüs Cd. No:4, 27090 Şehitkamil/Gaziantep
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.