add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Manisa Akhisar

Paçacı Önder - Manisa

Dededen toruna, babadan oğula...

Paçacı Önder - Manisa
Paylaş

Manisa’nın Akhisar ilçesindeki Paçacı Önder… Başka bir yerle karıştırmamanız gereken dördüncü kuşak bir aile işletmesi. Yıllarca bu işi o kadar severek yapmışlar ki dededen toruna, babadan oğula…

Kendilerini profesyonel anlamda kanıtlamış bir çorbacı burası. Dillere destan lezzetiyle parmakla gösteriliyor!

O kadar kuşaktan geçmesine rağmen kendini bozmadan ve durmadan çalışan Paçacı Önder’in lezzetini tarif ederken biraz zorlanacağımız kesin.

Bir nebze olsun duygularımızı yazılı ve fotoğraflı olarak aktarmaya çalışsak ta, sizler gidip yemeden asla bizleri tam olarak anlayamayacaksınız. 😊

Dana kellesi, kaval kemiği ve dana ayağı büyük kazanda ve odun fırınında akşamdan sabaha kaynatılıyor. Yaklaşık 12 saat kadar. Daha sonra çok titiz bir şekilde ayıklanıp çorba haline getiriliyor.

Ayıklama işleminde aslında pek zorlanmadıklarını ifade ediyorlar çünkü ağır ateşte pişen paçaları ayıklamaya gerek kalmadan kemiğin ucundan tutup sallamak iliğin kendiliğinden düşmesi için yeterli oluyormuş. 😊

Pideli paça çorbasında kullanılan pideler ekşi mayadan yapılıyor. Birkaç gün bayatlaması sağlanıyor ve kurutuluyor. Servis yapmadan önce doğranıyor, tabağın altına diziliyor. Üzerine uzun lif etli paça, biraz macun kıvamında beyin... İsteğe göre de bol baharat, sirke, sarımsak ilavesi yapılarak servis ediliyor.

Gerçekten müthiş bir lezzet. Bunu yiyen en az bir sene hasta olmaz bizden söylemesi. Bu arada sabah erken saatlerinde gitmelisiniz aksi taktirde öğle saatlerine tükenmiş olma olasılığı yüksek.

Türkiye’nin önemli lokantalardan biri olan Paçacı Önder, dededen toruna babadan oğula tek bir ürüne sahip çıkarak, zaman içerisinde de pideyle zenginleştirerek, müthiş bir çorbaya imza atmaya devam ediyor!

Adres: Paşa, 19. Sk. No:42, 45200 Akhisar/Manisa

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Lezzet Durakları

Ciğerci İlhan Kazım Usta - Edirne
Edirne - Edirne Merkez

Ciğerci İlhan Kazım Usta - Edirne

09 Ekim 2018

Edirne’nin ciğeri pek meşhur, namı ülkenin her tarafında...

Kardeşler İşkembe Salonu - Yalova
Yalova - Yalova Merkez

Kardeşler İşkembe Salonu - Yalova

18 Ocak 2019

Sakatat yemeği sevenler için nokta atışı bir yer.

Hisar Söğüş - İzmir
İzmir - Konak

Hisar Söğüş - İzmir

21 Ocak 2019

Sakatat severlere tavsiye niteliğinde.