add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Edirne Edirne Merkez

Tarihi Ciğerci Bahri Bey - Edirne

Edirne ciğeri için kaliteli bir adres.

Tarihi Ciğerci Bahri Bey - Edirne
Paylaş

2012 yılında 350 yıllık Tarihi Havlucular Hanı içerisine kurulmuştur ve 250 kişilik bir işletmedir.

İçerisinde mini bir kitaplık ve 658 yıllık Kırkpınar efsane yiğidinin kispeti yer alıyor.

Bahri Dinar tüm misafirlerini güler yüzlü bir şekilde bizzat kendi karşılayarak, işine sevgi ile bağlı bir işletmecidir. Asıl mesleği garsonluk olan Bahri Bey, Edirne’ye evlilik nedeniyle gelir ve yerleşir. Edirne'de çeşitli işletmelerde çalıştıktan sonra kendi işini yapmaya karar verir.

2009 yılında Edirne'yi tanıtma ve tava ciğer üzerine kalite koruma derneği kurmuştur.

Bahri Bey yaptığı işin sırrını şöyle özetliyor:

Edirne Tava Ciğeri, Edirne yöresinde yetiştirilmiş ''dana'' cinsi büyükbaş hayvanlardan elde edilen karaciğer, yine yöreye ait buğday unu ile ayçiçek yağı kullanılarak üretilen, malzeme seçimi, hazırlanış, pişiriliş ve servisi ustalık gerektiren yöresel bir yemek olup, servisinde ise yine Edirne mahsulü, doğal yoldan özel kurutulmuş kızartılmış kırmızı biber kullanılmaktadır.

Edirne yöresinde yetiştirilmiş en az 1 yaşındaki danadan elde edilen karaciğer, kesim ve doğrama sırasında dikkatlice en ince kıvamda zar, sinir ve damarlardan ayıklanarak yaprak şeklinde doğranmakta ve kandan arındırılmaktadır. Edirne Tava Ciğerinin hazırlanışında, öncelikle dana karaciğerinin zarı düz bir işleme tahtası üzerinde alınmakta, 6-7 cm'lik eşit parçalara bölünmektedir. Tavaya 1 lt sıvı ve bölgede yetişen ayçiçeğinden üretilmiş ayçiçek yağı konulmaktadır. Bu yağ 115-120°C gibi yüksek ateşte ısıtılmaktadır. Hızlı ve ciğerin yağı emmeyeceği bir kızartma gerçekleşmelidir.

Serviste en önemli garnitür ise Edirne/Karaağaç mahsulü kurutulmuş kırmızı biberlerdir. Yerel ismi ''Karaacı'' olan bu biberler oldukça acıdır. Yemeden önce bilginiz olsun :)

En yakın zamanda Tarihi Ciğerci Bahri Bey'i ziyaret etmenizi öneririm.

Çalışma Saatleri :

Yazın 06:00 21:00 - Kışın: 06:00 23:00.

Adres: Meydan Mahallesi Kıyık Caddesi Havlucular Hanı, 22000 Merkez/Edirne

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Lezzet Durakları

Tavacı Refik - Bursa
Bursa - Karacabey

Tavacı Refik - Bursa

14 Ağustos 2018

Son 3 yemek yeme hakkım olsa biri mutlaka Tavacı Refik usta olurdu...

Şehir Kebapçısı - Ankara
Ankara - Çankaya

Şehir Kebapçısı - Ankara

04 Ekim 2018

Şehir Kebapçısı Ankara’nın resmi kebapçısı olacak gibi...

Yusuf Usta - Mardin
Mardin - Artuklu

Yusuf Usta - Mardin

09 Ekim 2018

Yediğim en iyi kıyma kebabı.