add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
İstanbul Beşiktaş

Zanzibar Restaurant - İstanbul

Hem öğle hem de akşam yemekleri için ideal bir restoran.

Zanzibar Restaurant - İstanbul
Paylaş

Zorlu AVM'nin içinde hepinizin gayet iyi bildiği gibi, pek çok restoran hizmet veriyor. Tarz olarak birbirine benzeyen bu işletmelerin rekabeti üst seviyede, zira aşağı yukarı benzer mutfakların ürünlerini sunuyorlar hemen hemen hepsi.

Bendeniz de burada hizmet veren lokantaların hepsini ziyaret ettim bugüne dek. Bazılarını yazdım, bazılarına ise sıra gelmedi. Bu hengamede bir gün farkına vardım ki, aslında uzun zaman önce ziyaret etmem gereken köklü işletmelerden birisini, Zanzibar'ı henüz değerlendirme fırsatını yakalayamamışım. Hemen soluğu orada alıverdim.

Zanzibar'ı bir zamanlar Nişantaşı'nda açtığı lokantadan, ya da Anadolu yakasındaki yerinden tanıyoruz aslında. Zorlu'da açtıkları yer ise bir Akdeniz mutfağı seçkisi diyebileceğim yemekleri ile bir süredir sevenlerine hizmet veriyor.

Mekanın en önemli özelliklerinden birisi, sıcak yaz günlerinde bile belirli bir esintiyi yakalayıp ziyaretçilerini serin tutabilecek bir açık alana sahip olması. Kapalı bölümleri de gayet büyük ve akşamları burada önemli performanslar olduğunu ilave edelim. Yemek ve müziğin bir arada yürüdüğü bir düzen söz konusu.

Menüleri hakkında fikir verebileceğini düşündüğüm birçok yemeği deneyimledim ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Yaz aylarında insana büyük mutluluk veren bir Gazpacho ile yaptım açılışı. Soğuk içilen çorbaların insana kendini çok hissettirdiğini bilen bir kişi olarak, bu yemeğin menüde bulunduğunu öğrenir öğrenmez sipariş ettim. Tadını pek sevdim. Domatesin lezzetini damağımda evirir çevirirken, bu milletin ayran aşına mahkum olmasının ne kadar üzücü bir şey olduğunu düşündüm. Keşke daha fazla yerde verseler bu çorbadan.

Sonra sıra Somon Tartar'a geliverdi. Avokado yatağında servis edilen bu güzelliği tam da yaz günlerine yaraşır bir zarafet ve hafiflikte buldum. Bendeniz menüde tartar buldum mu genelde affetmediğim için, kentimizdeki tartarları karşılaştırabilecek birikime sahip olduğuma inanıyorum. Bir zamanlar Beymen Brasserie de yediğim somon tartar ile birlikte, buradaki en iyilerdendi açıkçası.

Salata faslına geldiğimiz zaman, Avokado ve Izgara Karidesli Salata sipariş ettim. Karidesin sade lezzeti, avokadonun zarif çoşkusu ve salatanın taşıyıcı etkisi mükemmel bir armoni oluşturmuştu açıkçası.

Mekanın imza salatalarından birisi olan Zanzibar Usulü Ilık Keçi Peynirli ve Cevizli Salata da bana kalırsa denenmesi gereken nadide bir parça. Özellikle hafif ama lezzetli bir salata yiyerek kalkmak isteyenler için ideal bir seçim olacığını düşünüyorum.

Bunların hemen ardından sıra bir İtalyan rüzgarı estirmeye gelmişti sevgili dostlar. Seçimi pizza, pasta ve scrocchiarella’dan birer tane favori yemek seçerek oluşturdum diyebilirim.

Pizzalar içinden, Pizza Al Prosciutto e Funghi (İtalyan jambonu, mantar, mozarella, domates sos), pastalardan Kum Midyeli Linguine, scrocchiarella’lar arasıdan da Bresaolalı Scrocchiarella seçtim. Pizza odun fırınından gelmiyor olmasına karşın, kaliteli malzeme ve özenli bir pişirme ile en azından o hissi yaratmıştı. Tavsiye ederim kesinlikle.

Vongoleli Linguine ise çok nefisti bana kalırsa. görüntüsünden de anlayabileceğiniz üzere, olması gerektiği gibi Al Dente pişirilmiş makarnanın keyfine vardım yerken.

Scrocchiarella ise, mekann kıtır integral hamurdan yaptığı bir spesiyalitesi olarak karşıma çıktı.. Pizza ile sandviç arasında duran harika bir lezzetti diyebilirim. Ben bresaolalı olandan mideye indirdim.

Ana yemeklerden ise Dana Paillard sipariş ettim. Limon soslu ızzgara bonfile diyebileceğim bu yemeğin roka, kapari, kırmızı soğan turşusu ile servis edildiğini ayrıca vurgulayalım..

Normal bir günde, Gazpacho'mu mideye indirdikten sonra bu eti yiyeceğimi ve son derece hafif ve midevi seçimler yaparak keyfime bakabileceğimi düşündüm tadarken. Gerçekten hafif, inanılmaz lezzetli bir seçimdi.

Tatlı faslında ise Profiterol ve sıcak elmalı Tarte Tatin denedim. Özellikle profiterol gayet hafif ve keyifliydi. İçerisinde dondurma bulunması çok hoşuma gitti. Yediklerimin hemen hepsinin belirli bir çizginin üzerinde, özenle seçilmiş, deneyimle tasarlanmış olduğunu ve damağımda hoşluk yaratan Akdeniz esintileri taşıdığını belirtmem gerekiyor.

Zanzibar, bana kalırsa hem öğle hem de akşam yemekleri için ideal bir lokanta. Tavsiye ediyorum.

Adres: Levazım Mahallesi, Zorlu Center AVM, 34340 Beşiktaş/İstanbul

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Lezzet Durakları

İmren Hotel - Karabük
Karabük - Safranbolu

İmren Hotel - Karabük

02 Ekim 2018

Aslında Safranbolu’da nereye adım atsanız İmren...

Cercis Murat Konağı - Mardin
Mardin - Artuklu

Cercis Murat Konağı - Mardin

10 Ekim 2018

Restoranları, servisleri, yemekleri velhasıl her şeyleri çok özenli...

GastroAntep Fest'18 - Gaziantep
Gaziantep - Şehitkamil

GastroAntep Fest'18 - Gaziantep

01 Kasım 2018

UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağına’ dahil edilerek adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep’te, bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında 3 günde 250 bin ziyaretçi ağırladı.