Murat Erol
Murat Erol
Head Chef

Hakkında

Her zaman yeni hayaller , yeni umutlarla devam eden yolculuğuma aslında çok önceden başlamıştım, sadece içimdeki o heyecanı ve isteği hep korumuş , hangi şartlar ve koşullar farketmeksizin sadece ileriyi ve her zaman daha iyisini yapana kadar en iyisi budur parolasını korumaya devam ettim . Başarı dediğimiz şeyin de aslında püf noktası bu. Lezzet diye ifade ettiğimiz kavramın, damaklarda oluşan bir tattan daha çok , hayatın tam da içinde mutluluk, huzur, hüzün ve kızgınlık gibi birçok duyguyu barındırdığını kavrayabildiğimizde bu aşama da bir şeyler elde edebiliyoruz. Her zaman ben oldum artık demektense, ben daha ne olabilirim sorusunu öz benliğine sorarak bu yolda adımlar atmaktan süregelen bir aşamanın yolcusu olmayı tercih ettim ve her zaman bir mottoya inandım... KENDİ IŞIĞINA GÜVENEN, BİR BAŞKASININ PARLAMASINDAN RAHATSIZLIK DUYMAZ.


İş Deneyimleri

Maide pide restoran - KomiHaziran 2015- Ekim 2015
Sultanahmet Köftecisi - IzgaracıHaziran 2016- Ekim 2016
Sultanahmet Köftecisi - Salata mezeciHaziran 2017- Ekim 2017

Okul Bilgileri

Akdeniz Üniversitesi - AşçılıkEylül 2018- Haziran 2020
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
bir yıl önce

Cennet Hurması Soslu Karides

15 adet 16/20 karides
4 adet olgun hurma
15ml viski
100ml zeytinyağı
50 ml su
2 limonun suyu
1 TK esmer şeker
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Hurmaların kabuklarını soyup mix ile püre haline gelene kadar çekiyoruz daha sonra tülbent yardımı ile süzüyoruz ki pürüzsüz olsun daha sonra diğer malzemelerimizi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpıyoruz. Buharda pişirdiğümiz karidesleri sos ile birleştiriyoruz.

user feed images
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
3 yıl önce

Guaca Humus

100gr haşlanmış nohut
4 adet olgun avakado
1 adet orta boy kırmızı soğan
4 diş sarımsak
2 adet limon
40ml Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için

30 Gr sotelenmiş istiridye mantarı
20ml zeytinyağı
Kırmızı toz biber

Yapılışı

Bütün malzemeleri Çarkıfelek içine alıp püre haline gelecek şekilde diziyoruz ve meze kabına alıyoruz üzerine zeytinyağında julian doğranmış istiridye mantarını söyleyip kırmızı toz biber ile birleştiriyoruz. Mezemizin üzerine döküyoruz . Afiyet olsun

user feed images
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
3 yıl önce

Soğan Salamura Sardalya

1 kg sardalya
4 adet kırmızı soğan
1 limon
100 ml beyaz şarap sirkesi
50 ml dark soya sosu
Tuz
20ml Zeytinyağı
Fençel

Sardalyaları temizledikten sonra matine için tuz , limon suyu , beyaz şarap sirkesine yatırıp 30-45 dk bekletiyoruz. Soğanları ince vichy şeklinde doğruyoruz ve soya sosu ile ezerek bekletiyoruz . Sardalya ve soğanlar hazır olduktan sonra sardalyanın içine soğanları koyup dolma sarar gibi sarıyoruz. Sunum tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış fençel ve zeytinyağını gezdirip servis ediyoruz . Afiyet olsun

user feed images