Mylovelycuisine_ ..
Mylovelycuisine_ ..

Hakkında

Hobi alanımdan çıkan tarifleri sizlerle de paylaşmak istedim☺️

Sütlü irmik tatlısı

1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 pk vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 siyah havuç
1 su bardağı su

Üzeri için
1 çay bardağı kadar krema
80 gr beyaz çikolata

Siyah havucu rendeleyip 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişiriniz.yumuşayınca blenderdan geçirip kenarda soğumaya bırakınız
Süt şeker irmik ve havuç püresini koyup kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişiriniz,ocaktan alınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıstırınız ve ıslattıgınız kaba döküp buzdolabına kaldırınız.en az 2 saat dinlendiriniz
Kremayı cezvede ısıtınız kaynama noktasına geldıgınde ocaktan alıp bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıstırınız elde ettiğiniz ganajı tatlının üzerine dökerek soğumaya bırakınız

user feed images

Atatürk Mezesi

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış börülce
1/2 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ılık su
1 diş sarımsak

Börülceleri bir gece önceden ıslatın daha sonra ocağa alıp 15 dakika kaynatıp yumuşamasını sağlayınız.
Börülceyi bir gece önceden ıslatmazsanız düdüklüde 15 dakikada pişirebilirsiniz.
Haşlanmış börülce, zeytinyağı, sarımsak, kimyon, su, limon suyunu rondoya koyup iyice kıvam alana kadar çektikten sonra servis edebilirsiniz.

user feed images

Cevizli portakallı baharatlı kek

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1 vanilya
1 kabartma tozu

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpınız,sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediniz.Ceviz,un,portakal kabuğubaharatları ekleyip karştırıp yağlanmış kalıba dökünüz ve 180 derece fırında 40 dakika pişiriniz

user feed images
user feed images

Humus tabanlı kalamar sote

1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı tahin
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı su

Kalamar sote için

2 adet temizlenmiş ince doğranmış kalamar
1 soğan
1 diş sarımsak
Zeytinyağ
Kekik
Tuz

Humus taban için tüm malzemeyi blenderdan geçirip pürüzsüz hale getiriniz.
Kalamar sote için ince doğranmış kalamarları 2-3 yemek kaşığı su ekleyerek yumusayana kadar pişiriniz,soğan sarımsak ve baharatları da ekleyip soteleyiniz.
Servis tabağına humusu yayıp üzerine kalamar soteyi ekleyip maydonoz dereotu ve susam ile süsleyerek servis yapınız

user feed images

Zerdeçallı fasülye pate

Malzemeler

.100 gr kuşbaşı et
.2 su bardağı haşlanmış fasülye
.1 soğan
.1 diş sarımsak
.5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
.1 çay kaşığı toz zerdeçal
.tuz,pulbiber

Kuşbaşını tencereye alıp yumusayana kadar pişiriyor,piştikten sonra tuz ve pulbiber ile lezzetlendiriyoruz
Bu arada soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşene kadar pişiriyoruz.üzerine fasülyeyi ekleyip 10 dakika kısık ateşte özleştiriyoruz.Zerdeçal ve tuzunu atıp ocaktan alıyor,blenderdan geçirerek pürüzsüzleşmesini sağlıyoruz.tabağa alıp üzerine kuşbaşını eklıyoruz.Arzuya göre tereyağı yakıp biraz pulbiber ekleyip üzerine döküyoruz

Servis önerisi:tereyağını etin yağı yeterli gelırse eklemeyebilirsiniz.ayrıca kuşbaşı yerine kıyma,sucuk ve pastırma ile de farklı lezzetler elde edebilirsiniz

user feed images
user feed images

Çikolatalı balkabaklı ekmek

3 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı balkabağı püresi
2 su bardağı un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Balkabağı püresi için;

2 dilim balkabağı
3 yemek kaşığı şeker

Üzeri için çikolata

Balkabaklarını bir gece önceden şekeri üzerine dökerek bekletiniz,suyunu salmış olan balkabaklarını yumuşayana kadar pişirip blenderdan geçiriniz üzerine tarçın vemuskatı ekleyip soğumaya bırakınız

Derin bir kase içerisinde yumurta şekeri çırpınız üzerine yoğurt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam ediniz.soğuyan balkabağı püresini karıştırıp un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırınız.
Yağlanmış fırın kabına karışımı ekleyip üzerine kare çikolataları dizerek 180 derece fırında 40 dakika pişiriniz

user feed images
user feed images

Kırmızı antioksidan çorbası

2 adet pancar ve yaprakları
1 siyah havuç
1 kırmızı soğan
1 kök kereviz ve yaprakları
1 pırasa
1 patates
1 avuç kırmızı mercimek
1 avuç bakla
Tuz,pulbiber,sumak

Tüm sebzeleri doğrayıp tencereye alınız,bakliyatları da yıkayıp ekleyiniz. Malzemelerin hizasında su ekleyerek ocağa alınız.Tüm ürünler pişene kadar yaklaşık 45-50 dk orta ateşte pişiriniz.Ocaktan alınca blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını saglayınız.Tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatınız ve sumak zeytinyağ tuz pulbiber ekleyerek lezzetlendiriniz.

user feed images
user feed images

Labneli ve Yaban Mersinli Milföy(Cream Cheese Danish)

Malzemeler

•6 kare milföy hamuru
•1 paket labne peyniri(yaklaşık 150 gr.)
•5 yk. pudra şekeri
•1 paket vanilin ya da vanilya özütü
•Yaban mersini(Çilek, böğürtlen, reçel, çikolata vs. opsiyonları arttırbilirsiniz.

Üzeri için
•1 yumurta

Labne, vanilya ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz, kare çizikler attığımız milföy hamurunun üzerine ekleyip kenarlarını hafif kapatıyoruz. Kapattığımız kenarlarının üzerine yumurta sürüyoruz. Yaban mersinlerini ekliyoruz.(Siz istediğiniz meyveyi ekleyebilirsiniz.) 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.(Yaklaşık 25-30 dk) Labneli sostan bir yemek kaşığı ayırıp içine yarım limon sıkarak elde ettiğiniz sosu fırından çıkan milföylerin üzerinden gezdirebilirsiniz. Ve milföy tatlımız hazır.

user feed images

Yeşil kış çorbası

•1 Alabaş turpu ve yaprakları
• 3 çiçek brokoli
• kereviz sap ve yaprakları
•2 kök ıspanak
•3 yaprak pazı
•3 yaprak ısırgan otu
• 1 patates
•1 soğan
•2 diş sarımsak
•1 avuç bakla
•1 avuç yeşil mercimek
•1 avuç maş fasülyesi
•1/2 yemek kaşığı tereyağ

Tüm sebzeleri tencereye doğrayıp üzerine bakliyatları ekleyiniz.Malzemenin hizasında su ekleyip ocağa koyup kaynadıktan sonra altını kısarak kısık ateşte tüm malzemeler iyice kendini bırakana kadar pişiriniz.Ocaktan aldıktan sonra blenderla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiniz ve tuz ile tereyağını ekleyiniz.Tabağa alıp üzerini kremayla süsleyerek servis yapınız

Arzu ederseniz içerisine 2-3 yemek kaşığı krema ekleyebilirsiniz lezzet verecektir.

user feed images