Mylovelycuisine_ ..
Mylovelycuisine_ ..

Hakkında

Hobi alanımdan çıkan tarifleri sizlerle de paylaşmak istedim☺️

Sebzeli Galette

Malzemeler

-100 gr. soğuk tereyağı
-2.5 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
-Yarım çat bardağı süt

Hamurun üzerine sürmek için:
-Zeytinyağı
-Biberiye

İç harcı için:
-1 adet kabak
-1 adet kapya biber
-3 adet mantar
-Kaşar peyniri(Mozarella da olur)
-Tuz

Galette hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp toparlanana kadar yoğurunuz. Hazır olan hamuru streç filme koyup 1 saat dolapta dinlendiriniz.

Dinlenen hamuru yuvarlak şekilde açınız. Üzerine zeytinyağı ve biberiyeli karışımını yayınız.
Daha sonra kabak, biber ve mantarları kesiniz, sebzelerimizi ve kaşarları dizip üzerine tuz ekleyiniz.(Zeytinyağlı biberiyeli karışımı da sürebilirsiniz.)

İç malzemesini koyduğunu hamuru kenarlarından kıvırıp şekil veriniz.

Şekil verdiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş, kabak çekirdeği serpiniz.(opsiyonel)

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kadar pişiriniz.

user feed images
user feed images

Domatesli Peynirli Galette🍅

Malzemeler

-100 gr. soğuk tereyağı
-2.5 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
-Yarım çat bardağı süt

Hamurun üzerine sürmek için:
-Zeytinyağı
-Kekik

İç harcı için:
-1 adet domates
-3-4 tane cherry domates
-Kaşar peyniri(Mozarella da olur)
-Tuz

Galette hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp toparlanana kadar yoğurunuz. Hazır olan hamuru streç filme koyup 1 saat dolapta dinlendiriniz.

Dinlenen hamuru yuvarlak şekilde açınız. Üzerine zeytinyağı ve kekik karışımını yayınız.
Daha sonra domates ve kaşarları dizip üzerine tuz ekleyiniz.(Zeytinyağlı kekikli karışımı da sürebilirsiniz.)

İç malzemesini koyduğunu hamuru kenarlarından kıvırıp şekil veriniz.

Şekil verdiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp, susam, çörek otu serpiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kadar pişiriniz.

Ve galetteniz kahvaltınızı renklendirmeye hazır.🤍

Afiyet Olsun…

user feed images
user feed images

Kung Pao Usulü Tavuk (Gong Bao Ji Ding)

Malzemeler

-400 Gram Tavuk Göğüs
-2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
-2 Diş Sarımsak
-1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
-3 Yemek Kaşığı Yer Fıstığı(kavrulmuş olabilir)

Marine için:
-1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
-2 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
-1 Tatlı Kaşığı Ayçiçek Yağı
-1 Yemek Kaşığı Pirinç Sirkesi(opsiyonel)

Sosu için:
-2 Yemek Kaşığı Su
-3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
-1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

Tavukları küp küp doğrayıp üzerine, mısır nişastası, soya sosu, ayçiçek yağı ve pirinç sirkesi ekleyerek karıştıralım, 30 dk dolapta bekletelim.

Bir kaseye,su, şeker, soya sosu ekleyelim ve karıştıralım.
Marine edilen tavukları dolaptan alıp 1 yk. yağ eklenmiş tavada üzerine kızarana kadar pişirelim.

Tavuklar kızardıktan sonra kenara alalım.

Bir tavaya 2 yk. yağ, sarımsak ve pul biber ekleyip 1 dk boyunca pişirelim. Daha sonra kızaran tavukları ve yer fıstıklarını ekleyip 1-2 dk boyunca karıştırarak pişirelim. Son olarak da daha önce yaptığımız sos karışımını dökelim ve 1-2 dk karıştıralım.

Yemeği tabağa alıp üzerini susam, ince dilimlenmiş yeşil soğan ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun🙏🏻🧧

user feed images

Sebzeli Grissini🍅🧅🌶

Malzemeler

-1 domates
-1 kuru soğan
-1 kırmızı biber
-1 su bardağı yoğurt
-Alabildiği kadar un
-Kekik
-3 yk. zeytinyağ
-Tuz
-Çekirdek taneleri(opsiyonel)

Biber, soğan, domates, kekik doğrayıp tencerede haşlayalım ve yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşadıktan sonra ocaktan alıp blenderdan geçirelim. Soğuduktan sonra yoğurt,un, tuz, zeytinyağ ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar un eklemeye devam edelim. Son olarak çekirdek tanelerini ekleyip karıştıralım ve hamurdan parçalar kopararak şekiller verelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20 dk. pişirelim.

Afiyet Olsun🍀

user feed images

Limon Dilimleri🍋🍋🍋

Alt taban için;

Malzemeler

-125 gr. tereyağ(soğuk)
-1+1/4 su bardağı un
-2 yk. pudra şekeri(tepeleme)
-1 paket vanilya

Limon kreması için;

Malzemeler

-3 yumurta
-3/4 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı un
-2 limonun suyu
-Limon kabuğu rendesi

Üzeri için;
-Pudra şekeri

Tart tabanı için tüm malzemeleri karıştıralım, malzemeler birbirini tutana kadar yoğuralım.

Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk. pişirelim.(Üzeri hafif kızaracak).

Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım.

Limon kreması için tüm malzemeleri bir kaba ekleyip şeker eriyene kadar çırpalım.

Soğuyan tart tabanına limon kremasını ekleyip 180 derecede 20 dk pişirelim.

Fırından çıktıktan sonra 2 saat bekletelim. Dinlenen tatlımızı keserek üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun💚

user feed images
user feed images

Sütlü irmik tatlısı

1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 pk vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 siyah havuç
1 su bardağı su

Üzeri için
1 çay bardağı kadar krema
80 gr beyaz çikolata

Siyah havucu rendeleyip 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişiriniz.yumuşayınca blenderdan geçirip kenarda soğumaya bırakınız
Süt şeker irmik ve havuç püresini koyup kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişiriniz,ocaktan alınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıstırınız ve ıslattıgınız kaba döküp buzdolabına kaldırınız.en az 2 saat dinlendiriniz
Kremayı cezvede ısıtınız kaynama noktasına geldıgınde ocaktan alıp bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıstırınız elde ettiğiniz ganajı tatlının üzerine dökerek soğumaya bırakınız

user feed images

Atatürk Mezesi

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış börülce
1/2 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ılık su
1 diş sarımsak

Börülceleri bir gece önceden ıslatın daha sonra ocağa alıp 15 dakika kaynatıp yumuşamasını sağlayınız.
Börülceyi bir gece önceden ıslatmazsanız düdüklüde 15 dakikada pişirebilirsiniz.
Haşlanmış börülce, zeytinyağı, sarımsak, kimyon, su, limon suyunu rondoya koyup iyice kıvam alana kadar çektikten sonra servis edebilirsiniz.

user feed images

Cevizli portakallı baharatlı kek

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1 vanilya
1 kabartma tozu

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpınız,sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediniz.Ceviz,un,portakal kabuğubaharatları ekleyip karştırıp yağlanmış kalıba dökünüz ve 180 derece fırında 40 dakika pişiriniz

user feed images
user feed images

Humus tabanlı kalamar sote

1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı tahin
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı su

Kalamar sote için

2 adet temizlenmiş ince doğranmış kalamar
1 soğan
1 diş sarımsak
Zeytinyağ
Kekik
Tuz

Humus taban için tüm malzemeyi blenderdan geçirip pürüzsüz hale getiriniz.
Kalamar sote için ince doğranmış kalamarları 2-3 yemek kaşığı su ekleyerek yumusayana kadar pişiriniz,soğan sarımsak ve baharatları da ekleyip soteleyiniz.
Servis tabağına humusu yayıp üzerine kalamar soteyi ekleyip maydonoz dereotu ve susam ile süsleyerek servis yapınız

user feed images

Zerdeçallı fasülye pate

Malzemeler

.100 gr kuşbaşı et
.2 su bardağı haşlanmış fasülye
.1 soğan
.1 diş sarımsak
.5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
.1 çay kaşığı toz zerdeçal
.tuz,pulbiber

Kuşbaşını tencereye alıp yumusayana kadar pişiriyor,piştikten sonra tuz ve pulbiber ile lezzetlendiriyoruz
Bu arada soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşene kadar pişiriyoruz.üzerine fasülyeyi ekleyip 10 dakika kısık ateşte özleştiriyoruz.Zerdeçal ve tuzunu atıp ocaktan alıyor,blenderdan geçirerek pürüzsüzleşmesini sağlıyoruz.tabağa alıp üzerine kuşbaşını eklıyoruz.Arzuya göre tereyağı yakıp biraz pulbiber ekleyip üzerine döküyoruz

Servis önerisi:tereyağını etin yağı yeterli gelırse eklemeyebilirsiniz.ayrıca kuşbaşı yerine kıyma,sucuk ve pastırma ile de farklı lezzetler elde edebilirsiniz

user feed images
user feed images