Şef Usulü

Dana Bonfile Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır?

Bonfile temizleme ve porsiyonlama yöntemleri nelerdir? Bonfile temizlemenin tüm incelikleriyle karşınızdayız.

Dana Bonfile Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır?
Paylaş
  • 17B
  • 103
  • Kaydet

Herkese merhaba, bu haftaki eğitim videomuz et sevdalılarını yakından ilgilendireceği gibi birçok kişinin de bilinçlenmesine yardımcı olacak! 😊

Bu eğitim videomuzda; bonfile nedir, hayvanın neresinde bulunur, nasıl temizlenir, nasıl porsiyonlanır vs. gibi birçok konuya parmak basacağız…

Çoğu insan tarafından yanlış bilinen dana bonfile, hayvanın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu için de en az yağlı, en yumuşak ve en güzel parçasıdır. Bu sebeple temizlenmemiş bir bütün bonfilenin doğru temizlenmesi ve porsiyonlanması da oldukça önemlidir.

Bu sebeple karşınızda işin uzmanı Fehmi Samancı var!

Detaylı ve uygulamalı eğitim videolarımız ile her Perşembe karşınızda olmaya devam edeceğiz…

Uzman şeflerin tercihi gastronomi ekipmanlarına göz atmak için Kısık Ateş Dükkan web sitesini ziyaret edebilir, şeflerin favori ürünlerini bir tıkla keşfedebilirsiniz!

Gelecek hafta Midye Nasıl Temizlenir? konusuyla karşınızda olacağız. Görüşmek üzere…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

Süleyman Demirel
· 18.03.2020

Elinize sağlık

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Yasin BOSNALI
· 18.04.2020

Merhaba. Pişirme teknikleri ilgili de videolarınızı bekliyoruz🙏

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
esra başak
· 19.04.2021

👏ellerinize sağlık

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 19.04.2021

Rica ederiz, sevgiler 👏🤩🙏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme