add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Püf Noktaları

Deniz Börülcesi Temizleme ve Sunum Önerisi

Herkes tarafından zahmetli bir iş olduğu söylenen deniz börülcesi ayıklamak kabusunuz olmasın. Çok pratik bir yöntemle kısa sürede istediğiniz lezzete ulaşabilirsiniz.

Deniz Börülcesi Temizleme ve Sunum Önerisi
Paylaş

Kuzey Amerika, Güney Asya, Avrupa ve Güney Afrika’da yaygın olarak yetişen deniz börülcesinin potansiyelinden tam olarak yararlanıldığını söylemek doğru olmaz. Zira deniz börülcesi tek başına milyonları besleyebilecek kadar bol ve besleyici bir bitkidir. Ayrıca deniz börülcesi görünümü itibarıyla deniz kuşkonmazı olarak da bilinir. Çiçekli bitkiler arasında yer alan bu bitki tuza en dayanıklı olanıdır. Tuz oranı deniz börülcesinin dayanabileceği miktardan fazla olursa, bitki kırmızı bir renge dönüşür ve sonunda da ölür.

Deniz börülcesi en çok nasıl tüketilebilir ve sunum önerisi nelerdir ?

Haşlanarak salatası yapılabilir.

Çiğ olarak tüketilecekse, mutlaka sirke kullanılması gerekir.

Limon, zeytinyağı ve sarımsak karıştırılarak hazırlanan soslarla birlikte tüketilebilir ve bunun gibi bir çok kendinizin damak zevkine uygun çeşitlendirme yapabilirsiniz.

 

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Püf Noktaları

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!