Şef Usulü

Kalamar Nasıl Ayıklanır?

Bir çoğumuzun gözünde büyüyen kalamar temizliği aslında gayet basittir! Kalamar nasıl ayıklanır?

Kalamar Nasıl Ayıklanır?
Paylaş
  • 26B
  • 91
  • Kaydet

Her Perşembe olduğu gibi akademi videolarımız hız kesmeden devam ediyor…

Bugün, ileri kesim tekniklerinin son bölümü olan ‘kalamar nasıl ayıklanır’ onu öğreneceğiz…

Her işte olduğu gibi kalamar temizlemenin de incelikleri ve püf noktaları vardır!

Bir çoğumuzun gözünde büyüyen kalamar temizliği aslında gayet basittir. Temizlenmesi gereken kısım sadece kalamarın içi ve etinin yüzeyini kaplayan zardır. İlk denemelerde zor olduğunu düşünenler, birkaç pratikle kolay şekilde kalamar temizliğini yapabilir.

Toplamda 3 aşama ile rahatlıkla temizlenebilen kalamarın ilk adımı gövdesinden tutarak kafasından ayırma kısmıdır. Burada çıkan parça yenilebilen olduğu için atılmaz. İkinci aşama süzgeçlerinden yani kanatlarından ayırma işlemidir. Üçüncü ve son aşama ise et kısımlarının üstünü kaplayan zarın iyice temizlenmesi ve omurgasını çıkarma işlemidir. Kalamarı eti beyaz ve elimizle tutulabilen zar kalmayana dek temizledikten, ele gelen omurgayı da çekip çıkardıktan sonra başarıya ulaşmış olacaksınız…

Bu işlemler bittikten sonra hiç de gözünüzde büyüttüğünüz kadar olmadığını göreceksiniz, hepsi bu kadar! 😊

Birçok pişirme tekniği olan kalamarı dilediğiniz şekillerde yaparak tüketebilirsiniz… Şimdiden elinize sağlık!

Detaylı ve uygulamalı anlatımlarımızla gelecek hafta kemik ve sebze sularına geçiş yapacağımızı hatırlatmak isteriz!

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak istiyorsanız Kısık Ateş Tv kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Görüşmek üzere…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

327B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme