add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Püf Noktaları

Menünüzü En İyi Şekilde Yapmak İçin Püf Noktaları

1. Menünüzü tutarlı organize edinYemek sipariş etmek istediklerinde misafirlerinize açlık oyunlarına katılmış hissi yaratmayın. Menüyü

Menünüzü En İyi Şekilde Yapmak İçin Püf Noktaları
Paylaş

1. Menünüzü tutarlı organize edin

Yemek sipariş etmek istediklerinde misafirlerinize açlık oyunlarına katılmış hissi yaratmayın. Menüyü mantıklı bir şekilde organize ederek başlayın. İlk olarak mezeler, son olarak tatlılar gibi.

2. En iyi yemeklerinize en iyi yerleşimi verin

Yıldız olan ürünlerinizi saklamayın! Misafirleriniz menüde ilk olarak sağ üst köşeye ve merkeze bakacaklardır. Bu nedenle satılmasını istediğiniz ürünlerinizi bu alanlara yerleştirin.

3. Becerikli Olun

Menünüzde bulunan ürünleri, maliyetinizi arttırmadan birden fazla yemeğin içinde kullanın. Burger servis ediyorsanız, bir başlık altında yeni birkaç sos ya da eklemek istedikleriniz gibi, iki üç madde ile tamamen faklı bir menü seçeneği yaratmış olursunuz. Karidesli bir salata servis ediyorsanız, malzemeyi en iyi şekilde kullanmak ve maliyetinizi arttırmamak için menüye karidesli bir makarna ya da pizza eklemek uygun olacaktır.

4. Özel bir şey yaratın

Birçok menüde salata, sandviç ve pizza bulunur. Bu nedenle sizinkileri öne çıkarmak için konseptinize uygun bir şekilde, küçük bir dokunuşla imzanızı atın ve kendi klasiklerinizden birini yaratın.

5. Basit bir anlatım dili kullanın

Yemek pişirme teknikleri ile anlatımda bulunmak zorlayıcı ve sıkıcı olabilir. Tabii ki belli klişeleri kullanmanız doğru olacaktır fakat sözlere değil yemeklerinize odaklanın.

6. Yönetilebilir tutun

En basitinden 10 sayfalık bir menüye sahip işletme her yemekte mükemmeliyeti yakalayamaz. Menüyü daha kısa tutmak ve güçlü taraflarınızı ortaya çıkarmak misafirlerinizin seçimini kolaylaştıracaktır.

7. Güncelleyin

Yiyecek-içecek fiyatları ve mevcut olma durumu menüde bulunmalı. Maliyeti artan maddeleri çıkartmaktan ve mevsimsel sebze-meyveleri eklemekten çekinmeyin.

8. Doğru görselleri seçin

Menünüzü klip-art ya da benzeri programlarla dekore etmeyin. Bu dikkati dağıtır. Daha da önemlisi misafirleriniz için hiçbir anlam ifade etmez. Menüde görsel kullanmaya karar verirseniz en güncel ve en iştah açıcı yemeklerinizin fotoğraflarını tercih etmelisiniz. Unutmayın; yemek fotoğraflamak zor bir iştir. Mutlaka profesyonel bir yemek fotoğrafçısı ile çalışın.

9. Metinlerinizi kontrol ettirin

Yapabileceğiniz imla hatalarının yemeklerinizden daha fazla konuşulmasını istemiyorsanız mutlaka kontrol edin, sadece yazım denetimine güvenmeyin. Birden fazla kişinin kontrol ettiğinden emin olun.

10. Kısa tutun

Unutmayın; bir menü yazıyorsunuz, roman değil. Elbette ki yemeklerinizin ne kadar lezzetli olduğunu anlatacak bilgiler eklemek istiyorsunuz fakat açıklamaların çok uzun olmadığından emin olun.

11. Renge dikkat

Ne tür yemekler servis ediyorsunuz, temanız nedir? Bu soruların cevapları menü için seçeceğiniz rengi bulmanıza yardımcı olabilir. Örneğin sessiz bir Fransız bistrosu, şamatacı bir Meksika mutfağından farklı renkler seçer.

12. Yazı tiplerine dikkat

Asla okunması zor bir yazı tipi seçmeyin. Misafirleriniz menüyü okuyamıyorsa herhangi bir şey sipariş edemezler.

13. Geri bildirim alın

Misafirleriniz size dürüst davranacaklardır, onlardan geri bildirim istemeyi unutmayın.

14. Rekabet edeceğiniz rakiplerinizi bilin

Çevrenizde sizinle aynı ürünleri servis eden rakiplerinizi takip edin. Fiyat politikalarından, servis şekillerinden ve yeniliklerinden mutlaka haberdar olun.

15. Birden fazla menü

Unutmayın; kahvaltıdan tatlıya kadar her şeyi aynı menüye sıkıştırmak zorunda değilsiniz. Günün farklı saatlerinde alınabilecek yemekler, misafirlerinizin kafasını karıştırabilir.

16. Özel yemekleri etiketleyin

Vegan - vejetaryen, sağlıklı ve glütensiz gibi yemekler servis ediyorsanız bunları etiketleyin. Diyet kısıtlamaları olan misafirleriniz, aradıklarını kolay bulurlarsa bu durumu takdir edeceklerdir.

17. Fiyatlarınızı değiştirmekten korkmayın

Hammadde fiyatlarınızda değişiklik olduğu zaman misafirlerinizi memnun etmek için menü fiyatlarınızı aynı tutmanız gerektiğini düşünmeyin. Yapılacak değişiklik küçük olduğu sürece fark edilmeyecektir.

OytunDağlı
OytunDağlıYaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Demo Şefi

Yorumlar

Bu püf noktası için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Püf Noktaları

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri-101

Yemek pişirme gıdaların genellikle ısı ile veya bazen ısı kullanmadan, fiziksel veya kimyasal yapılarının değiştirilerek tüketime sunulduğu bir sanat, bilim, teknoloji veya zanaat olarak tanımlanabilir.

OytunDağlı
OytunDağlıYaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin Terbiye Edilmesi Ne Demektir?Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürlerarası farklı uygulanan bir

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Chemex Demleme Yöntemi

Baristocrat 3rd Way Coffee&Roastery baristası Özkan Kayaalp, püf noktaları ile Chemex demleme yönetimin anlatıyor.