Şef Usulü

Midye Nasıl Temizlenir?

Midye üzerine merak edilen tüm sorularınızın cevabını tam olarak bu içerikte bulacaksınız...

Midye Nasıl Temizlenir?
Paylaş
  • 27B
  • 63
  • Kaydet

Deniz kabuklusu olarak bilinen midye ve sevilerek tüketilen bu deniz ürününün birçok çeşidi bulunmaktadır. Yalnız yenebilen midye türleri içerisinde istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midye vardır.

Kabuklu olan midye balıkçılardan ya da balık halinden alındıktan sonra midyenin denizin pisliğinden, yosunundan, kumlarından arındırılmış olması ve çok iyi temizlenmesi gerekir. Canlı olup olmadığı ve tazeliğini ayırt etme unsuru da oldukça önemlidir. Bu aşamalardan sonra pişirme işlemine geçilebilir.

Kabuklu veya kabuksuz olarak birçok yöntemle yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Özellikle dolması dışında enfes makarna, çorba ve risottoların vazgeçilmez eşlikçisidir. Lezzeti ise tartışılmaz bir gerçektir.

Midye üzerine merak edilen tüm sorularınızın cevabını tam olarak bu videoda bulacaksınız...

Kısık Ateş Akademi, bir mutfakta aklınıza gelebilecek her konuya, her alana değinen videolar çekmeye ve her Perşembe sizlerle olmaya devam edecek!

Mutfak eğitimlerinde görülmesi gereken ve mutlaka bilinmesi gereken her konuya sırasıyla yer vermeye devam ederken, profesyonel olma yolunda ilerlemek isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini düşünüyoruz!

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak istiyorsanız Kısık Ateş Tv kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır. 

Unutmamalısınız ki, bir gün sizde bu değerli eğitimler sonunda kendinize ‘bu işte bi’şeflik var’ dedirtebilirsiniz! 😊

Gelecek hafta görüşmek üzere…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

322B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme