add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Püf Noktaları

Nar Nasıl Ayıklanır?

Nar ayıklarken nelere dikkat edilmeli?

Nar Nasıl Ayıklanır?
Paylaş

Nar, kınagiller familyasından içinde küçük çekirdekleri ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecikten oluşmuş, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen, bir meyve türüdür.

Nar Ayıklarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Narı keserek soymak istiyorsanız, önce üstünü yarım parmak kesmeli ve çekirdekli taneleri birbirinden ayıran beyaz kısımlarını ortaya çıkarmalısınız.Sonra narı bu beyaz şeritlerin üzerinden boylamasına kesip dilimlere ayırmak, hem tanelere zarar vermeden ulaşmanızı sağlar, hem de nar soyma işlemini kolaylaştırır.

Narın faydaları o kadar çoktur ki daha çok meyye olarak tükettiğimiz bu meyvenin gövde-kök ve dal kabukları ile meyve kabuğu da tıbbi olarak kullanılır. Kök ve gövde kabuğu tanen, nişasta ve alkaloidlerden pelletierin taşır. Nar taneleri, aşure, güllaç gibi birçok tatlıyı süsler. Nar ekşisi, özellikle salata sosu olarak, ayrıca et terbiyesinde kullanılır. Nar suyu, özellikle kış aylarında tüketimi artan bir içecektir.

Bunun gibi bir çok püf noktasına ulaşabilmek ve bilgi sahibi olabilmek için Kısık Ateş youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Püf Noktaları

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri 101

Yemek pişirme gıdaların genellikle ısı ile veya bazen ısı kullanmadan, fiziksel veya kimyasal yapılarının değiştirilerek tüketime sunulduğu bir sanat, bilim, teknoloji veya zanaat olarak tanımlanabilir.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Menünüzü En İyi Şekilde Yapmak İçin Püf Noktaları

Bir menü hazırlamanın incelikleri.