Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


İş Deneyimleri

Kuzina Foça - AşçıMart 2019- Haziran 2019
Reges a Luxury Collection Resort & Spa - KomiMayıs 2021- Ekim 2021

Okul Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak SanatlarıEylül 2018
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
bir yıl önce

BEEF STROGANOFF PAPPARDELLE🍝

Lezzetli bir füzyon tabak çalışması ile sizlerleyiiimm🤩

MALZEMELER (1 porsiyon)

PAPPARDELLE İÇİN
• 50 g çok amaçlı un
• 50 g semolina
• 50 g bütün yumurta
• 2 ml zeytinyağı
• 1 g tuz
• 20 ml zeytinyağı (yağda çevirmek için)

BEEF STRAGONOFF İÇİN
• 100 g bonfile (jülyen)
• 80 ml et suyu
• 5 g un
• 1 diş sarımsak
• 15 g tereyağı
• Tuz, karabiber
• 20 g jülyen soğan
• 50 g jülyen kültür mantarı
• 50 ml pınar krema
• 25 g kornişon turşu
TABAK SUNUMUNDA
• 1 yaprak bütün pırasa

• 1 dal maydonoz
İŞLEM BASAMAKLARI
•İlk olarak makarna hamuru için unu ve semolinayı tezgaha dökün ve ortasına bir havuz açın. İçerisine tuz, zeytinyağı ve yumurtayı ilave edin.
•Tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğurun. Sert bir hamur elde etmeniz
gerekmektedir. 10 dakika dinlendirin.
•Merdane yardımı ile hamuru incecik açın.Bu aşamada hamuru fazla unlamamaya dikkat edin.
•Yeterince incelttiğiniz makarna hamurunu katlayarak bıçak yardımıyla eşit olarak
pappardelle için 2 cm kalınlığında kesin ve kenara alın.
• Tabak sunumunda kullanacağımız pırasa yaprağını kırmadan yuvarlayın ve bıçakla tütün kıyım doğrayın. Pırasa ince saçaklar halinde olmalıdır. Küçük kaçerolada yağı ısıtın ve pırasa saçağını toplu bir şekilde yağa bırakın. Altın rengi olana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine kırmadan çıkartın.
•Bir yandan makarna suyu kaynarken bir yandan tavayı ısıtın. Tereyağını erittikten sonra bonfileleri ekleyin 30’ar saniye her iki tarafını mühürledikten sonra tabağa alın.
•Aynı tavaya soğanlar ekleyerek sararana kadar pişirin. Ardından mantarları ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Mantarlar suyunu çekince unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk et suyunu ilave edip karıştırın. Mühürlediğiniz etleri ekleyin. Bu aşamada kremayı ve sarımsağı ekleyerek karıştırın. Turşuları ve baharatını ekleyin.
• Bir yandan makarnayı 90 saniye haşlayın ve yağda çevirin.
•Stragonoff’un kreması yarı yarıya çektikten sonra altını kapatın.
•Makarnayı tabağa alın. Üzerine Stragonoff’u ekleyin. Son olarak ince kıyılmış maydonoz serpin ve pırasa saçağını en üste yerleştirin.
Afiyet olsun🤗

user feed images
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
2 yıl önce

CAPPUCCINO CHEESECAKE

Bir cappuccino bardağı hayal edin. Üzerine kakao serpilmiş bol köpük altında kremsi dokusuyla güzel bir kahve. İşte bu cheesecake tam da öyle bir lezzet...

Malzemeler:
220 g yumurta
150g toz şeker
85 g un
600 g Pınar labne
200 ml Pınar krema
8 g granül kahve
250 g süzme yoğurt

Tabanı için:
3 paket (246 g) kakao kremalı burçak
50 gPınar tereyağı

Üzeri için:
200 mlPınar krema
30 g pudra şekeri
5 g vanilin

Süsleme için:
50 g bitter çikolata
Pirinç patlağı pasta süsü

YÖNTEM:
•Bisküviler toz haline getirin ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak kalıp tabanına yayın.
•Yumurta ve şeker çırpılır, ardından un ekleyin ve çırpmaya devam edin.
•Kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte ara ara ateşten alarak kahveyi kremada eritin. Kremanın çok ısınmamasına özen gösterin.
•Sonrasında krema, süzme yoğurt, labneyi yumurtalı karışıma ekleyerek çırpın.
!!! Fazla çırpmamaya dikkat edin. Kabarıp çatlamasını istemeyiz.
•Daha sonra 200°C fırına koyun (yanına bir kase su koyulur).Üzeri hafif renk alınca çıkarıp soğumasını bekleyebiliriz.
• Üzeri için kremayı çırpacağınız kaba koyarak buzlukta 20-25 dakika bekletin. Kremanın kıvam alabilmesi için kabın ve kremanın soğuk olması gerekir.
•Kremayı buzluktan alarak pudra şekeri ve vanilini ekleyerek çırpın. İki katına çıkıp kremşanti kıvamı alınca olmuş demektir.
•Soğuyan cheesecake'i sonrasında kaptan kolay çıkarabilmek için kenarlarından bıçakla geçin. Ardındanhazırladığınız kremayla üzerini kaplayın ve kabın içinde bir gece buz dolabında dinlendirin.
• Ertesi gün cheesecake'i kaptan çıkarın ve kenarlarını düzeltin.
•Çikolatayı benmari usulü eritin ve tezgah üzerinde dökerek spatula ile temperleyin.
•İnce bir katman şeklinde tezgaha yayın ve soğuyunca kazıyın.
•Dolaptan çıkardığınız cheesecake'i çikolatalarla ve pirinç patlağı süsüyle süsleyin.
Afiyet Olsun.

user feed images
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

LİMONLU CHEESE TART 🍋

Tart keki için📌
•2 adet yumurta
•1/2 su bardağı toz şeker
•1 paket vanilin
•1/2 su bardağı süt
•1/2 su bardağı sıvı yağ
•1 adet limon kabuğu rendesi
•2 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu

Peynirli katman için📌
•300 g labne
•2 yemek kaşığı süzme bal

Limon kreması için📌
•2 yumurta (birinin sarısı)
•1 su bardağı toz şeker
•1 paket vanilin
•2 adet limon kabuğu rendesi
•1 su bardağı limon suyu
•1/2 su bardağı su
•2 yemek kaşığı nişasta
•100 g tereyağı

Yöntem📌
•İlk olarak kek için yumurtalar, şeker ve vanilini iyice çırpın. Süt ve sıvı yağ ilave edip çok az çırpın. Limon rendesiekleyin. Un ve kabartma tozunu ekleyerek alttan üste doğru karıştırın.
200°C alt-üst fansız fırında 30 dakika pişirin.

•Peynirli katman için bal ve labneyi çırpın. Dolapta bekletin.

•Limon kreması için yumurtalar, toz şeker, vanilin ve limon kabuğu rendesini biraz çırpın. Su, limon suyu ve nişastayı ilave ederek orta ateşte kıvam alana kadar, karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocağı kapatın ve tereyağ ilave ederek karıştırın. Soğumaya bırakın.

•Tüm malzemeler soğuduktan sonra peynirli kremayı kekin ortasına yayın ve üzerine limon kremasını dökün. 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

user feed images
user feed images
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

KREMALI HAVUÇLU KEK 🥕🥧

Havuçlu kek sevenlere bir tarifte benden gelsin 😋

Malzemeler🔻
Kek için:
•4 yumurta
•1 su bardağı toz şeker
•1/2 su bardağı esmer şeker
•1 su bardağı sıvı yağ
•1+1/2 su bardağı un
•1 tutam tuz
•2 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•2 çay kaşığı tarçın
•2 su bardağı rendelenmiş havuç

Peynirli Krema için:
•100 g tereyağı
•200 g pudra şekeri
•200 g krem peynir
•100 g labne

Süsleme için:
•Ceviz

Yöntem🔻
•İlk olarak şeker ve yumurtaları iyice çırpın. Sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam edin.
•Un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve tarçını eleyerek karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın.
•Rendelenmiş havucu ekleyin ve karıştırın.
•Kelepçeli bir kek kalıbına yağlı kağıt sererek karışımı içerisine boşaltın.
•180°C alt-üst Fansız fırında 1 saat pişirin.
•Kek bir gece dinlensin.
•Oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini pürüzsüzleşene kadar çırpın.
•Ardından krem peynir ve labneyi ekleyin ve iyice çırpın.
• Keki enlemesine iki eşit parçaya bölün.
•Arasına hazırladığınız kremayı sürün ve dışını kremayla kaplayın.
•Üzerine süsleme için ceviz kullandım. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 😋
Afiyet olsun👌🏼

user feed images
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

TİRAMİSU

Malzemeler✍🏼
•2 paket kedi dili
•2 su bardağı demlenmiş filtre kahve
•2 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı şeker
•Kakao

Muhallebisi için:
•7 yemek kaşığı şeker
•4 yemek kaşığı un
•1 yumurta
•1 lt süt
•1 paket vanilya
• 300 Gr labne

Yöntem📝
•2 su bardağı demlenmiş filtre kahveyi bir kaba alın. Su ve şekeri de ekleyip karıştırın ve soğutun.Kedi dilini 3-4 saniye kahveye batırarak borcama dizin.
•Muhallebisi için şeker, un, yumurta ve sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın, içerisine vanilya ve labneyi ekleyerek iyice karıştırın.
• Hazırladığınız muhallebinin yarısını kedi dilinin üzerine dökün. Bir kat daha kedi dilini kahveyle ıslatarak yerleştirin ve kalan muhallebiyi de üzerine dökün.
• Son olarak üzerini kakaoyla kaplayın.
Yaz sıcağında buz gibi bir filtre kahveyle mükemmel gidiyor👌🏼
Afiyet olsun✨😋

user feed images
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

ŞEFTALİ & ERİKLİ GALETTE

Malzemeler📌
Galette hamuru için:
•2 su bardağı un
•2 yemek kaşığı şeker
•1/2 çay kaşığı tuz
•180 Gr soğuk tereyağı
•1/4 su bardağı soğuk su

İç malzemesi için:
•3 adet orta boy şeftali
•4 adet kırmızı erik
•1 yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı esmer şeker
• 1 yemek kaşığı limon suyu

Kenarları için:
•1 yumurta akı
•1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yöntem📌
•Galette için un, şeker, tuz ve tereyağını robottan geçirin. Ardından suyu ekleyerek çok az yoğurun ve streç filme sararak 1 saat dolapta dinlendirin.
•Meyveleri dilediğiniz şekilde doğrayarak bir kaba alın ve esmer şeker, nişasta, limon suyuyla harmanlayın. Meyveleri bu şekilde 15-20 dakika bekletin.
• Dinlendirdiğiniz hamuru un serptiğiniz yağlı kağıdın üzerinde daire biçiminde açın.
• Kenarlarında 5 cm'lik pay bırakarak esmer şeker serpin ve meyveleri dilediğiniz gibi yerleştirin.
•Hamurun boş bıraktığınız kenarlarını meyvelerin üzerine gelecek biçimde kapatın.
•Hamurun kenar kısımlarına yumurta akı sürün ve 200°C alt-üst fırında 40-45 dakika pişirin.
• Fırından çıkan Galette'nizin kenarlarına pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

user feed images
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

LİMONLU CHEESECAKE🍋

Malzemeler:
4 yumurta
6 yemek kaşığı şeker veya 4 y.k şeker+ 1 y.k bal
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 paket labne (600 gr)
1 paket krema
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
Tabanı için:
2 paket burçak
3 yemek kaşığı tereyağı
Limon Sosu:
100 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta (birinin sarısı)
Vanilya
1 su bardağı limon suyu
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Cheesecake Yapımı:
•Bisküviler toz haline getirilir ve eritilmiş tereyağı ile karıştırılarak kalıp tabanına yayılır.
•Yumurta ve şeker çırpılır, ardından un eklenir ve karıştırılır. •Labne,krema,süzme yoğurt ve limon kabuğu rendesi koyulur ve karıştırılır.
!!! Fazla çırpmamaya dikkat edin. Kabarıp çatlamasını istemeyiz.
•Daha sonra 200-250°C fırına konulur (yanına bir kase su koyulur).Üzeri hafif renk alınca çıkarıp soğumasını bekleyebiliriz.
Limon sosu yapımı:
•Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın.
•2 limonun kabuğunu çok ince rendeleyip tencereye ekleyin. Limonların suyunu ve yarım bardak suyu ekleyin.Nişastayı da koyarak tel çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte pişirmeye başlayın.
•Karışım koyulaşınca altını kapatın.
•Tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
•İyice soğuyan limon sosunu cheesecake'in üzerine dökün ve 1 gün boyunca buzdolabında dinlendirin.
• Limonlu cheesecake'imiz hazır 😋. Kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.
•Afiyet olsun 🍋

user feed images
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

SUBWAY COOKİES🍪🥛

Süte muazzam uyum sağlayan lezzetiyle bu kurabiyeler bir harika 😋
.
.
Malzemeler🔻
•225 Gr margarin
•1+1/2 su bardağı esmer şeker
•1 çay bardağı toz şeker
•2 yumurta (birinin sarısı)
•1 paket vanilya
•1 çay kaşığı kabartma tozu
•3 su bardağı un
•1 paket kare sütlü çikolata
•2 paket kare bitter çikolata
•1/2 su bardağı damla çikolata

Yöntem🔻
•İlk olarak soğuk margarini esmer şeker ve toz şekerle karıştırın (fazla yoğurmamaya dikkat edin).
•Yumurtaları ekleyin ve karıştırın.
•Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin ve karıştırın.
•Çikolataları irili ufaklı doğrayın ve hamura karıştırın. Ele yapışan kıvamda bir hamur olacak.
•Yarım saat buz dolabında bekletin.
•Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak aralarında yayılacak kadar boşluk kalacak şekilde tepsiye dizin.
•Üzerlerine damla çikolatalar batırın.
•200°C alt-üst fansız fırında 10 dakika kontrol ederek pişirin.
•Bir kavanozda kapağı kapalı şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun 😋

user feed images
Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

FOCACCİA🍞

İtalyan mutfağının dünyaya sunduğu şahane lezzet..Dışı kıtır içi yumuşacık..
.
.
Malzemeler🔻

Hamuru için:
• 500 Gr un
•1 tatlı kaşığı kekik
•1 tatlı kaşığı tuz
•1.5 su bardağı ılık su
•1/2 su bardağı sıvı yağ
•1 yemek kaşığı toz şeker
•1 paket instant maya

Üzeri için:
•1/2 su bardağı siyah zeytin(çekirdeği çıkarılmış)
•1 orta boy domates
•1 tatlı kaşığı kekik
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 yemek kaşığı tereyağı
•4 diş sarımsak
(Kırmızı soğan,biber,yeşil zeytin, biberiye gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.)

Yöntem🔻
•İlk olarak unu bir kaba eleyin ve tuz,kekik ekleyip karıştırın.
•Ortasına bir havuz açarak ılık su,şeker,maya, sıvı yağ ekleyin ve yoğurun.
•Ele yapışan bir hamur olacaktır.30 dakika üzerine nemli bez örterek mayalandırın.
•Mayalanan hamuru yağladığınız borcama alın ve şekil verin. Ellerinizi yağlarsanız daha rahat şekil verirsiniz.
•Şekil verdiğiniz hamura parmak uçlarınızla boşluklar yapın ve bu boşlukları malzemelerle doldurun.
• 30 dakika daha mayalandırın.
• Sarımsakları bıçakla hafif ezerek zeytinyağı ve tereyağı koyduğunuz tavada biraz pişirin.
•Hazırladığınız sarımsaklı yağı hamurun üzerine fırça ile sürün.
• Son olarak kekik serpip 200°C alt-üst fansız fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun 😋

user feed images