Şef Usulü

Beşamel Sos Tarifi

Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur. Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel Sos Tarifi
Paylaş

Merhaba sevgili Kısık Ateş takipçileri!

Her zaman eğitici ve öğretici olmayı hedefleyen Kısık Ateş, şimdi de gastronomi dünyasının temellerini oluşturan 5 ana sosu tüm ayrıntılarıyla ele alıyor…

Geçen hafta işlediğimiz Hollandez sos yapımından sonra, bu haftada Beşamel sos tarifi ile ana sosları tamamlamaya devam ediyoruz.

Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur. Özellikle lazanya gibi hamur işlerinde kullanılmaktadır. Beşamel sos özellikle başka sosların ekleneceği zaman ilk basamak olarak kullanılmakta olup mutfakta aklınıza gelebilecek pek çok farklı tarifte de yer almaktadır.

Beşamel sos hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabını sizler için hazırladığımız bu videoda bulabilirsiniz!

Kesinlikle kaçırılmaması gereken bu değerli videoyu izlemeyi unutmayın!

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta Velute Sos tarifi ile karşınızda olacağız, hoşça kalın! 😊👩‍🍳👨‍🍳

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!