Şef Usulü

Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?

Ekşi maya hazırlamanın püf noktaları hakkında bir fikriniz var mı?

Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?
Paylaş
  • 15B
  • 226
  • Kaydet

Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?

  • 1:1 oranında dilediğiniz çeşit un ve eşit miktarda içme suyunu hazırlayın.
  • 1:1 oranında un ve içme suyunu karıştırma kabına ilave edin ve yoğun bir kıvama gelene kadar yoğurarak karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı kavanoza ilave ettikten sonra kapağını sıkıca kapatın.
  • Mayanın 3 günlük bekleme süresinde ışık almayan bir noktada durması ve kavanozun kesinlikle hareket ettirilmemesi gerekmektedir.
  • Mayanın bekleme süresinde hem kabaracak hem de baloncuklar oluşturacaktır. 3 günlük dinlenme sürecinden sonra hazır hale gelecektir.

Püf Noktaları:

Dilediğiniz her çeşit unu aynı yöntem ile kullanarak maya elde edebilirsiniz.
Hazırlayacağınız un ve su karışımına uygun ölçüde bir kavanoz dinlenme süresi 3 gün olacaktır.

Ekşi Maya Nasıl Beslenir? 

https://www.kisikates.com.tr/sef-usulu/eksi-maya-nasil-beslenir-524

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi 

https://www.kisikates.com.tr/tarif/eksi-mayali-ekmek-575

Yorumlar (7)

Gökay Karaçaltı
· 12.04.2020

1:1 ölçüde oldukça cıvık oldu.

Elif Çıtak
· 13.04.2020

Merhaba Gökay,Kullandığın un kalite ise hiç bir sorun olmaz. Video kısmını da izlersen orada da göreceksin ellime yapışıyor hazırladığım karışım. Önemli olan doğru ısı ve ortamda oluşmasını sağlamak ve de yer değiştirmeden oluşmasını beklemek. Şimdiden afiyet olsun.

ErgünKorkmaz
· 21.04.2020

Şefim ben yaptım dediğinizi lakin üstte hafif su toplandı niye oldu sizce

Füsun Maraslioglu
· 01.05.2020

Elif hanim merhaba bende eksi maya yaptim bugun 8.inci gun her gun besliyorum siz 3gun yerinden oynatmayin ve agzini kapatin demisdiniz benim yaptigim usul yanlismi onu ogrenmek istiyorum tesekkurler

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

327B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme