Şef Usulü

Fas Usulü Tavuk Yahni Tarifi (Tagine)

Kuzey Afrika coğrafyasının en ünlü lezzetlerinden biri olan Tagine/Tavuk Yahnisi nasıl yapılır?

Fas Usulü Tavuk Yahni Tarifi (Tagine)
Paylaş

Temel Pişirme Teknikleri/Yahni kategorimizin üçüncü ve son bölümünden herkese merhaba.

Bugün Fas’tan Tunus’a uzanan belki de daha önce hiç duymadığınız son derece lezzetli bir tarif ile karşınızdayız.Yapacağımız tarife uygun olan pişirme tekniği ile, sizlere Fas Usulü Tavuk Yahni (Tagine)’nin orijinal reçetesini göstermek istiyoruz.

Peki nedir Tagine (Tajin) kısaca bahsetmek isteriz.

Kuzey Afrika coğrafyasının en ünlü lezzetlerinden biri olan tagine (tajin), bilinenin aksine bir yemeğin ismi değil, Türk mutfağındaki güveci andıran ve birçok farklı boyu mevcut pişirme kaplarına verilen genel bir isimdir.

Bu coğrafyanın insanları, sulu veya kuru neredeyse tüm yemeklerini tajin adı verilen bu kapaklı tencerede hazırlarlar. Biraz araştırma fırsatınız olursa yemeklerin servisinde genellikle bakır kapların kullanıldığını görebilirsiniz. Tajin kabınızın olmaması tabii ki de bu tarifi yapamayacağınız anlamına gelmez! Tajin kabı yerine evlerimizde sıklıkla kullandığımız bir bakır tencere veya güveç kapları da güzel bir tavuk yahni yapmanıza engel olmayacaktır. 😉 

Ana malzemesi tavuk olan ve farklı baharatlarla hazırlanan Tajin’i yahnisi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için tüm sosyal mecralarımıza ücretsiz olarak katılmayı unutmayın!

Gelecek hafta aynı gün ve saatte görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın… 👨‍🍳👩‍🍳

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar (4)

Hayal Gençoğlu

Süpersiniz şefim öğrenmek istediğim her şeyi siz den dinleyerek çok daha iyi anlıyorum sizi seviyorum ❤️🌹

Kısık Ateş
16.12.2020

Çok teşekkür ederim Hayal'ciğim, başarılar 🙏🌟🙏🌟

Kısık Ateş
Hatice Yılmaz
17.12.2020

emeginize saglik yeni tariflere her zaman açığım teşekkür ederim

Kısık Ateş
17.12.2020

Biz teşekkür ederiz 😅🙏🤗

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

154B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

9B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

7B