Şef Usulü

Kahverengi Tereyağı ve Dil Balığı Nasıl Yapılır?

Dil balığı nasıl temizlenir? Tavada dil balığı tarifi nasıl yapılır ve nasıl servis edilir?

Kahverengi Tereyağı ve Dil Balığı Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 9B
  • 116
  • Kaydet

Yoğun istek üzerine farklı bir balık tarifi ile karşınızdayız.

Bu haftanın kahramanı severek tükettiğimiz dil balığı… Dil balığı nasıl temizlenir, dil balığı tarifi nasıl yapılır, ona özel tereyağı sos nasıl elde edilir ve varsa püf noktaları nelerdir?

Tüm cevaplara ulaşabileceğiniz videomuzu izlemeden önce sizlere dil balığının sahip olduğu ilginç özelliklerinden çok kısa bahsetmek isteriz;

Doğanın muhteşemliğini bir kez daha gözler önüne seren dil balığı, yassı yapısı, oval vücudu, farklı dış yüzeyi, rengi, hafif ve sulu beyaz eti, kolay sindirimi ve az kılçığı ile lezzetli balıklardan bir tanesidir. Bu balıklar çok fazla hareket eden canlılar olmadığı için genellikle göç yapmayıp suyun diplerinde yaşarlar. Asgari boyları 20 ila 25 cm arasında değişkenlik gösterirken adeti ortalama 350 gram ağırlığındadır.

Şimdi gelelim denizden sofraya aşamasına…

Bu aşamayı belli başlı püf noktası ve teknik öğrendikten sonra rahatlıkla atlayacağınızdan hiç şüphemiz yok! Bunun için yapmanız gereken önce videomuzu dikkatle izlemek daha sonra mutfağın yolunu tutmak! 😊

‘’Bu işte bi şeflik var’’ 👩‍🍳👨‍🍳 mottomuzu bir kez daha hatırlatarak, sizleri evlerinizde profesyonel bir şef olmaya, tüm yemeklerinize muhteşem dokunuşlar yapmaya davet ediyoruz…

Şimdiden ellerinize sağlık…

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta görüşmek üzere!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

Ümit Özhan
· 21.09.2020

Güzel

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 21.09.2020

Teşekkürler 😊👏

Ümit Özhan
· 06.10.2020

Daha sonra Pınar Mezgit filetosuyla bu tarifi denedim bence çok güzel oldu

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 06.10.2020

🌟🌟🌟🌟🌟

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme