Şef Usulü

Karides Bisk/Bisque Tarifi

Deniz ürünlerinin her türlüsünü seven birisiyseniz eğer, bu lezzetli tarife karşı koyamayacaksınız! Karides Bisk yapım tekniği ve püf noktaları nelerdir?

Karides Bisk/Bisque Tarifi
Paylaş

Kabuklu deniz mahsullerinin kabuklarından yapılan yemeklerin, bazen etinden çok daha güzel olduğunu söylesek? güler misiniz bilmiyoruz ama bugün vereceğimiz bir tarifle bunu en iyi şekilde ispatlayabileceğimizi düşünüyoruz…

Genellikle çöpe giden malzemeleri en iyi ve lezzetli şekilde değerlendirmeyi başaran Fransızlar, gastronomi kültürünün bir parçası olarak, çoğumuzun yüzüne bakmadığı ürünlerden harika reçeteler çıkarırlar. Bugün sizlere vereceğimiz Bisque/Bisk tarifi de tam olarak bunlardan bir tanesi.

Tarife geçmeden önce ‘Bisque’ nedir kısaca bahsedelim. Aslına bakarsanız bisk/bisque geleneksel olarak, kalın ve kremsi bir kıvam sağlayan, kabuklu deniz ürünlerinden yapılan bir çorba çeşididir.

Yani deniz ürünlerinin her türlüsünü seven birisiyseniz eğer, bu lezzetli çorba tarifine karşı koyamayacaksınız demektir! 😊

Karidesli Bisque/Bisk yapım tekniği ve tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Bu lezzetli çorbayı, farklı deniz ürünlerini kullanarak da yapabileceğinizi unutmayın. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun!

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar (2)

Vedat Ataş
18.12.2020

Şefim ölçüleri nereden bulabiliriz? Kaç litre stok kaç gram roux?

Kısık Ateş
25.12.2020

Balık Veluté:1.2 l balık suyu120 gr açık sari rouxyeterince tuz ve beyaz biberBalık suyunu bir tencerede ısıtın. Roux’u içine çırparak ekleyin ve hafifçe kaynatmaya devam edin. 30 dakika kısık ateşte kaynatın, gerekirse üzerinde oluşan köpükleri ara ara alın. Süzgeçten geçirin ve tuz, biber ayarını yapın.Bisk için:300 g karides, soyulmuş, temizlenmiş (kabuklarını saklayın)1 adet soğan, ince piyazlık doğranmış30 g tereyağı1 adet sarımsak, ince kıyılmış5 g tatlı toz biber30 g domates salçası60 ml brandi1 litre Balık Veluté300 ml krema, ısıtılmış1’er tutam tuz-karabibertadımlık tabasco sosutadımlık worcestershire sosu30 ml şeri likörüKarides kabuklarını, soğan ile tereyağında soteleyin. Sarımsağı, tatlı toz biberi ve domates salçasını ekleyin. 2-3 dakika pişirin.Brandiyi ekleyin ve deglaze edin. Brandi çekene kadar pişirin. Balık suyunu ekleyin ve 40 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra yaptığınız biski süzgeçten geçirin. Kremayı ekleyin ve hafifçe kaynatmaya devam edin. Karidesleri doğrayın ve biske ekleyin. 1-2 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ayarını yapın. Tabasco sos, worcestershire sos ve şeri likörünü ekleyin.

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

154B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

9B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

7B