Şef Usulü

Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır?

Tavuk Şinitzel tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 21B
  • 207
  • Kaydet

Bugün sizlere tavuk yemekleri arasında ilk sıralarda yerini koruyan, öyle güzel bir tarif vereceğiz ki parmaklarınızı yiyeceksiniz…

Bu vereceğimiz tarifle, dışarıda yediğiniz şinitzelleri unutup belki de çok daha iyisini hiç üşenmeden yapmak isteyeceksiniz! 😉

Şinitzel veya Şnitzel (Orjinali Schnitzel) dövülerek inceltilmiş etin ekmek kırıntıları ile kaplanıp kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Avusturya yemeğidir. Avrupa kökenli fast food türü olan bu yemek Alman mutfaklarının da çok popüler yemeğidir.

İşin püf noktalarını bildikten sonra yapımı oldukça basit olan Tavuk Şinitzel’in dışının kıtır, içinin ise yumuşak ve sulu olması için uygulayacağınız adımları çok iyi bilmeniz gerekiyor.

Bu adımları kavradıktan sonra dilediğiniz et çeşidiyle (et, tavuk, domuz) aynı işlemleri uygulayıp harikalar yaratabileceğinizi unutmayın!

İzlemeden geçilmemesi gereken bu video’da tüm detayları bulabilirsiniz…

‘’Bu işte bi şeflik var’’ 👩‍🍳👨‍🍳 mottomuzu bir kez daha hatırlatarak, sizleri evlerinizde profesyonel bir şef olmaya, tüm yemeklerinize muhteşem dokunuşlar yapmaya davet ediyoruz…

Şimdiden ellerinize sağlık…

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta yine aynı gün ve saatte ‘’Temel Pişirme Teknikleri’’ kategorimizin ilk bölümüyle karşınızda olacağız, şimdilik hoşça kalın…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

UğurALPAY
· 26.08.2020

Ellerinize sağlık teşekkür ederiz Fehmi Şef...

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 26.08.2020

Rica ederiz, sizlerin de ellerine sağlık 😄👏

Zeynep Zeynep
· 02.11.2020

Ellerinize sağlık. Yaptım ve çok güzel oldu. Sormak istediğim ertesi güne şinitzeli nasıl ısıtmalıyım. Cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 03.11.2020

Merhaba, bu tip kızartma yemeklerini yüksek ısılı fırında ortalama 190-200 derecede ısıtabilirsiniz. Ancak kızartmalar ısıtılınca ilk anki tazeliği gibi olmayacaktır. Doğrusu pişirmeden saklamak ve pişirir pişirmez tüketmektir. Elinize sağlık, afiyet olsun.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

322B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme