Tarif

Abista Tarifi

Çok pratik ve farklı bir tarif olan Abista’yı yani mısır pastasını denemenizi öneririm. Abista tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tencere
Abista Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 243
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 ml su
5 g tuz
140 g mısır unu
200 g Pınar Beyaz Light Peynir
Pınar
15-20 g kıyılmış dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Suya tuz atıp derin bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içine mısır ununu ekleyerek lapalaşıncaya kadar pişirin.
  • İyice yoğun hale gelince yayvan bir kaba yayarak dökün veya küçük kalıplara bölüştürün ve soğumaya bırakın.
  • Bu esnada Pınar Beyaz Light’ı ve dereotunu ayrı bir yerde karıştırın.
  • Soğuyan hamuru bir kalıp yardımıyla kesip bir servis tabağına alın.
  • Üzerlerine hazırladığımız peynir karışımını ilave ederek servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
3.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Karnabahar Kızartması Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
39B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Zeytinli Grissini Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
7B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yeşil Elmalı Sandviç Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Zehra Tufan
· 18.05.2020

Bayılıyorum böyle basit ama farklı, sofraya özen gösterdiğimizi anlatan tariflere

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 18.05.2020

Teşekkürler Zehra.