Tarif

Adaçayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi

Gnocchi İtalyan mutfağının klasiklerinden bir tanesidir. Patates mantısı olarak da duyabileceğiniz bu tarif oldukça pratik ve lezzetlidir...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g haşlanmış patates
20 g toz parmesan peyniri
50 g un
30 g irmik unu
1/2 adet yumurta sarısı
2'şer g tuz ve karabiber
1 g muskat rendesi
40 g Pınar Tereyağı (sosu için)
Pınar Ürünü
10 ml limon suyu (sosu için)
2 dal taze adaçayı (sosu için)
2'şer g tuz ve karabiber (sosu için)

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına rendelenmiş patates, parmesan, un, irmik unu, karabiber, tuz, yumurta sarısı ve rendelenmiş muskatı ilave edin.
  • Malzemeleri karıştırıp yoğurarak hamur haline getirin.
  • Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru hafif un serpilmiş mutfak tezgahına alın. Yuvarlayarak silindir haline getirin ve eşit parçalar halinde kesin.
  • Kesilen parçaları çatal yardımıyla yuvarlayarak şekil verin.
  • Tereyağını bir tavaya ekleyerek eritin.
  • Eriyen tereyağına limon suyu, adaçayı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
  • 70-80 dereceye gelen sos hazır olacaktır.
  • Gnocchileri haşlamak için derin bir tencereye kaynar su ilave edin ve içine bir tutam tuz ekleyin.
  • Haşlanan gnocchiler su yüzeyine çıkacaktır.
  • Gnocchileri tavadaki tereyağlı sosa alın ve 1-2 dk kızartın.
  • Servis tabağına alın ve üzerine toz parmesan ilave ederek sıcak olarak servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (4)

NidaKaratoprak
06.04.2020

Dinlenen hamur demekten kastınız nedir nasıl yapmalıyız hamuru

Kısık Ateş
06.04.2020

Nida merhaba, sanırım yapım aşamaları teknik olarak yanlış gözüktü, hemen düzenleme yapılmıştır. Dilersen tekrar kontrol edebilir aynı zamanda videomuzu da izleyerek tarifi uygulayabilirsin. Sevgiler.

Deniz Erulgen
02.06.2020

Irmik unu dediğiniz nedir? Bildiğimiz irmik değil mi?

Kısık Ateş
02.06.2020

Merhaba irmik unu, irmikle aynı şey değildir. Daha çok makarna gibi hamur işleri yapımında kullanılan, normal una oranla dayanıklı ve doğru sonuçlar almanıza yarayan bir üründür.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik