Tarif

Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi

Gnocchi İtalyan mutfağının klasiklerinden bir tanesidir. Patates mantısı olarak da duyabileceğiniz Gnocchi tarifi oldukça pratik ve lezzetlidir... Gnocchi yapımı: pişirme teknikleri ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 17B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g haşlanmış patates
20 g toz parmesan peyniri
50 g un
30 g irmik unu
1/2 adet yumurta sarısı
tuz ve karabiber
1 tutam muskat rendesi
Sosu için:
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml limon suyu
2 dal taze ada çayı
2'şer g tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına haşlanmış ve rendelenmiş patates, parmesan peyniri, un, irmik unu, karabiber, tuz, yumurta sarısı ve rendelenmiş muskatı ilave edin.
  • Malzemeleri karıştırıp yoğurarak hamur haline getirin.
  • Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru hafif un serpilmiş mutfak tezgahına alın. Yuvarlayarak silindir haline getirin ve eşit parçalar halinde kesin.
  • Kesilen parçaları çatal yardımıyla yuvarlayarak şekil verin.
  • Gnocchi sosu için tereyağını bir tavada eritin. Eriyen tereyağına limon suyu, ada çayı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. 70-80°C'ye gelen sos hazır olacaktır.
  • Gnocchileri haşlamak için derin bir tencereye kaynar su ilave edin ve içine bir tutam tuz ekleyin.
  • Haşlanan gnocchiler su yüzeyine çıkacaktır.
  • Gnocchileri tavadaki tereyağlı sosa alın ve 1-2 dk kızartın.
  • Servis tabağına alın ve üzerine toz parmesan ilave ederek sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Focaccia Ekmeği
130 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme
Fırın Mantı
45 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Elmalı Tarçınlı Babka
70 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Deniz Erulgen
· 02.06.2020

Irmik unu dediğiniz nedir? Bildiğimiz irmik değil mi?

Kısık Ateş
· 02.06.2020

Merhaba irmik unu, irmikle aynı şey değildir. Daha çok makarna gibi hamur işleri yapımında kullanılan, normal una oranla dayanıklı ve doğru sonuçlar almanıza yarayan bir üründür.