- Tarifler
- Hamur İşi
- Pide/Lahmacun
- Adil Usta’nın Ramazan Pidesi
Tarif
Adil Usta’nın Ramazan Pidesi
İspirli Adil Usta'nın babası fırıncı, karısı fırıncı, iki oğlu fırıncı, kızı fırıncı, torunlar ellerinizden öper onlar da fırıncı… Allah yerinde dinlendirsin, hayattayken ekmeklerini hem yedim hem de ondan hikayelerini dinledim. Ramazan pidesi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun
Fırın

Paylaş
- 14B
- 73
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
50 ml zeytinyağı
850 g su
20 g kaya tuzu
7 g toz şeker
20 g maya (ekşi ya da çiçek mayası da kullanabilirsiniz)
1 adet yumurta sarısı
20 g susam
15 g çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1İlk önce unun tamamını, suyun 700 gramını, tuzu, mayayı ve şekeri güzelce yoğurun.
- 25 dakika dinlendirip kalan suyu ve zeytinyağını ilave edin.
- 3Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verip üzerinde ıslak bir tülbentle beklemeye alın.
- 4Hamur kabardıktan sonra pidelerin üzerine yumurtanın sarısını sürün.
- 5Parmaklarınızla üzerine kare şekilleri yapıp, susam ve çörek otuyla süsleyip, 240 derece fırında 12-15 dakika arasında pişirip servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?