Tarif

Adil Usta’nın Ramazan Pidesi

İspirli Adil Usta'nın babası fırıncı, karısı fırıncı, iki oğlu fırıncı, kızı fırıncı, torunlar ellerinizden öper onlar da fırıncı… Allah yerinde dinlendirsin, hayattayken ekmeklerini hem yedim hem de ondan hikayelerini dinledim. Ramazan pidesi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Adil Usta’nın Ramazan Pidesi
Paylaş
  • 15B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
50 ml zeytinyağı
850 g su
20 g kaya tuzu
7 g toz şeker
20 g maya (ekşi ya da çiçek mayası da kullanabilirsiniz)
1 adet yumurta sarısı
20 g susam
15 g çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • İlk önce unun tamamını, suyun 700 gramını, tuzu, mayayı ve şekeri güzelce yoğurun.
  • 5 dakika dinlendirip kalan suyu ve zeytinyağını ilave edin.
  • Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verip üzerinde ıslak bir tülbentle beklemeye alın.
  • Hamur kabardıktan sonra pidelerin üzerine yumurtanın sarısını sürün.
  • Parmaklarınızla üzerine kare şekilleri yapıp, susam ve çörek otuyla süsleyip, 240 derece fırında 12-15 dakika arasında pişirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tam Buğdaylı Ramazan Pidesi Tarifi
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
12B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hurmalı Ramazan Pidesi
55 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (3)

lale zehra özer
· 14.04.2021

Ekşi maya kullanılırsa kaç gram koymak gerekiyor

Doğukan Sarıbaşak

Su oranı çok yüksek değil mi? Çalışması çok zor olmaz mı?

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 19.04.2021

Hayır olmuyor 😅 1 kg un için ideal bir ölçüdür. Siz kıvamına göre onu ayarlayabilirsiniz.