Tarif

Adıyaman Köfte Tarifi

Sofraların yıldızı olacak kadar iştah açıcı ve lezzetli bir tarif. Adıyaman köftesi nasıl yapılır?
115 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Adıyaman Köfte Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet küçük boy patlıcan
1 adet kuru soğan
600 g orta yağlı kıyma
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
tuz ve karabiber
zeytinyağı
Sosu için:
1 adet yeşil biber
5 adet domates
75 ml zeytinyağı
5 g tuz
2 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları közleyin. Soyarken sap kısımlarını bırakın.
  • Soğanı çok ince doğrayın veya mutfak robotunda çekin.
  • Kıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine soğanı, kıyılmış maydanozu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız köfte harcını 5 parçaya ayırın.
  • Bir parçasını alıp streç filmin üzerine aktarın ve elinizle bastırarak inceltin. Ortasına közlenmiş patlıcanı yatırın, kıymaya rulo şeklini vererek kapatın ve tepsiye yerleştirin.
  • Kalan köfte toplarını da aynı şekilde hazırlayın. Köfte hamurlarının üzerlerine fırça yardımıyla gelişi güzel zeytinyağı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. (Patlıcan zaten piştiği için köfte biraz kızarınca, fırından alın).
  • Sosu için: yeşil biberi kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberi kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırın. Kaynayan sosun içine ezilmiş sarımsakları ilave edin.
  • Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Köfteleri servis tabağına alın. Üzerlerine domates sos gezdirin. Maydanoz ve taze nane ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ciğer Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
21B Görüntüleme
Mekik Köfte Tarifi
approved
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Hardallı Patates Püreli Cızbız Köfte Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.