add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Adıyaman Tava

Adıyaman yöresel yemeği Adıyaman Tava tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Adıyaman Tava

Malzeme Listesi

8 adet domates
2 adet soğan
1 diş sarımsak
4 adet patates
4 adet patlıcan
2 adet sivri biber
400 g kuşbaşı dana eti
35 g kuyruk yağı
50 ml zeytinyağı
5 g kırmızı pul biber

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırın tepsisi içerisine soğan ve sarımsaklar doğranır.
  • Daha sonra patates, sivri biber ve domatesler doğranıp ilave edilir.
  • Sonra baharatlar ilave edilir.
  • Patlıcanlar etle birlikte fırın tepsisinin en üstüne doğranıp ilave edilir ve kuyruk yağı tepsinin üzerine tek tek dizilir.
  • Yağ eklenir önceden ısıtılmış 200 °C fırına verilir ortalama 1.30 saate tava hazır.

Püf Noktası

Baharat damak zevkine göre arttırılabilir.

Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
45 Dakika
2-4 Kişilik
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik