Tarif

Ahududu Soslu Cheesecake

İştah açıcı sosu ile muhteşem bir cheesecake tarifi...
90 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake
Fırın
Ahududu Soslu Cheesecake

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g Pınar Labne
Pınar
90 g Pınar Tereyağı
Pınar
315 g toz şeker
3 adet yumurta
30 g un
90 g Pınar Krema
Pınar
225 g petibör bisküvi (tabanı için)
40 g Pınar Tereyağı (tabanı için)
Pınar
500 g ahududu (sosu için)
150 g toz şeker (sosu için)
1/4 adet limonun suyu (sosu için)

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve şekeri homojen hale gelene kadar mikser makinesinde palet uçla çırpın.
  • Ardından yumurtayı tek tek ekleyerek karıştırın.
  • Labneyi ve kremayı da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Son olarak unu ekleyin, karıştırın.
  • Tabanı için; tereyağını eritin. Bisküvileri robotta toz haline getirerek çekin. Eritilmiş tereyağı ile bisküvileri harmanlayın.
  • Sos için; Ahududuyu tencereye koyun. Üzerine şekeri ekleyin ve ocağa alın. Ara sıra üzerinde biriken köpüğü kevgir yardımıyla temizleyin. Kaynadıktan sonra 3-4 damla limon ekleyin ve kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  • 26 cm’lik tabanlı çemberi sprey yağ ile yağlayın. Eğer sprey yağınız yoksa sıvı yağı fırça yardımı ile kalıbın her yerini ince şekilde yağlayın, fazla yağını süzdürün. Eğer tabanlı çember kullanmayacaksanız, kullanacağınız kalıbın kenarlarını yağlayın, yağlı kağıdın üstüne çemberi oturtun, kenarlarını kıvırın. Kullanacağınız çemberin altını streç folyo ile kaplayın.
  • Hazırladığınız taban malzemesini kalıba koyun ve üzerine baskı uygulayarak sıkıştırın.
  • Üzerine ahududu sosun bir kısmını ekleyin. Sosu eklerken kenarlarına çok taşırmamaya dikkat edin.
  • Ardından hazırladığınız harcı süzerek kalıba ilave edin. Son olarak ahududu sosun kalanını kaşık yardımıyla harcın üzerine ekleyerek şekiller verin.
  • Kalıbı çok az su konulmuş fırın tepsisine yerleştirin benmari usulü önceden ısıtılmış 90 derecede fırında 1,30 saat pişirin.
  • Pişen cheesecake'i fırından çıkarın, 6-8 saat buzdolabında dinlendirerek servis edin.

Püf Noktası

*26'cmlik cheesecake kalıbı kullanabilirsiniz!

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar (6)

ÖzgeUğur
10.04.2020

Ellerinize sağlık harika görünüyor 😍

Elif Çıtak
10.04.2020

Teşekkür ediyorum 🤗 Umarım Sizlerde denersiniz.

Elif Çıtak
İnci Dinek
10.04.2020

Frambuazlı her pastayı yerim dayanamam mütış gozukuyor şefim sef tiremisu paylasirsaniz sevinirim 👍👩‍🍳🤗

Elif Çıtak
13.04.2020

Selam İnci,Tiremisu daha önce paylaştık. Kısık Ateş arama motoruna yazarsan çıkacaktır. Sevgiler,

Elif Çıtak
Zlby Aksy
14.04.2020

Merhaba, dondurulmuş frambuaz kullansam olur mu acaba ?

Elif Çıtak
15.04.2020

Merhaba, tabii ki kullanabilirsin. Çok bekletmeden kullanmanı öneriyorum sulanma yapmasın.

Elif Çıtak
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tabanlı Cheesecake
approved
50 Dakika
2 Kişilik
2B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake
3B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
San Sebastian Cheesecake
65 Dakika
8-10 Kişilik
9B