Tarif

Alinazik Tarifi

Alinazik, Gaziantep mutfağına ait olup tüm Türkiye'de severek yapılan ve tüketilen bir ana yemektir. Her yemeğe yakışan patlıcanı mevsiminde yakalamışken, bu tarifi denemeye ne dersiniz? Ali nazik tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Alinazik Tarifi
Paylaş
  • 113B
  • 145
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g iri çekilmiş kıyma
5 g tuz
30 ml zeytinyağı
5 g karabiber
5 g kırmızı pul biber
5 adet orta boy kemer patlıcan
500 g süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada iri çekim kıymayı yarım fincan su ve 5 g tuz ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Zeytinyağı, karabiber ve kırmızı pul biberle lezzetlendirdikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alın.
  • Patlıcanların üzerine bıçak yardımıyla birkaç delik açıp ocakta közleyin. Dilerseniz aynı işlemi yüksek derece fırında da yapabilirsiniz.
  • Közlenen patlıcanların kabuklarını dikkatlice soyun, ince ince doğrayın ve iyice ezerek püre haline getirin.
  • Ayrı bir tavada süzme yoğurdu sürekli karıştırarak ısıtın. İçine doğranmış patlıcanları ve tuzla dövülmüş sarımsakları ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan yoğurtlu karışımı bir servis tabağına alın, üzerine kavrulmuş kıymayı eşit miktarda yayıp sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını dilediğiniz gibi artırıp, azaltabilirsiniz.
*Patlıcan tadının daha çok öne çıkmasını istiyorsanız, yoğurdu daha az koyabilirsiniz.
*Eğer kavrulmuş kıyma veya et yerine şiş kıyma kebap kullanıyorsanız 30 gr civarında tereyağını kızdırın, pul biber ve karabiber ekleyip etin üzerine gezdirebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Erik Tavası Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Zahterli Küşleme Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.