Tarif
Alman Çöreği Berliner Tarifi
Geleneksel bir Alman çöreği olan Berliner, biçim ve yapımı itibarı ile Donuta benzemektedir. Almanların bilinen en güzel tatlılarından Berliner tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 52B
- 447
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g toz şeker
1 paket kuru maya
500 g un
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
İç Dolgusu için:
meyve marmelatı
Kızartmak için:
1.5 l ayçiçek yağı
Üzeri için:
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şeker, süt ve mayayı bir kapta karıştırıp biraz bekletin. Ardından unu ilave edip tahta kaşık yardımı ile yedirin.
- 2Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
- 3Son olarak; 2 adet tam yumurta+2 adet yumurta sarısını ilave edin.
- 4Hamuru iyice bütünleşmesi için hafif unladığınız bir tezgaha alın, pürüzsüz kıvam alana kadar 10 dakika boyunca elinizle yoğurun.
- 5Daha sonra 1 saat mayalandırmaya bırakın.
- 6Mayalanan hamurdan 12 adet mandalina büyüklüğünde bezeler çıkarın ve tekrar 30 dakika mayalandırmaya bırakın.
- 7Bu esnada berlinerlerin iç dolgusu için dilediğiniz meyveli sosu hazırlayabilir veya hazır meyve marmelatı kullanabilirsiniz.
- 8Berliner hamurlarını kızartmak için, derin bir tencerede ayçiçek yağını iyice kızdırın.
- 9Mayalanan hamurların alt kısmı yukarı gelecek şekilde kızgın yağa bırakın. Her iki yüzünü de 3’er dakika pişirin.
- 10Nar gibi kızarmış olan hamurları havlu kağıt üzerine alıp soğumaya bırakın.
- 11Soğuyan berlinerlerin sağ ve sol tarafından delikler açın. Dilediğiniz meyveli sosu bir sıkma torbasına alıp iç kısımlarını sıkarak doldurun.
- 12Üzerlerine pudra şekeri dökerek servis edin.
Püf Noktası
*Hamuru kızgın yağda ve orta seviye ateşte pişirin.
*Sos yerine dilediğiniz meyve marmelatı, çikolata sosu veya pastacı kreması kullanabilirsiniz.
*Pudra şekeri yerine toz şeker kullanabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar (21)
Şefim, merhaba. Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif. Ben yumurta miktarını anlamadım yani 4 yumurta sarısı+ 2 yumurta beyazı mı kullanılacak? Hepsi hamura mı konuluyor?
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi