Tarif

Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi

Annemden enfes bir tarif, üzümlü yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
1 adet kuru soğan
200 g aşurelik yarma
30 g salça
5 g kuru nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
2 tutam karabiber
30 g sıvı yağ
5 g tuz
100 g kuru üzüm
400 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları kısa süre haşlayarak soğumaya bırakın.
  • İç harç için: aşurelik yarmayı haşlayın, üzerine üzüm dışındaki tüm malzemeyi doğrayarak ekleyin ve karıştırın.
  • Haşlanmış asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına hazırladığınız içi koyun.
  • Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı bir rulo yapın.
  • Tencereye dizerken aralarına kuru üzümü koyun.
  • Üzerine 400 ml kadar sıcak su ekleyin.
  • Orta ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Pişen sarmaları dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Sarmayı kuru üzüm yerine erikle de yapabilirsiniz. Üzüme göre daha ekşi bir tada sahip olacaktır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şırdan Dolması Tarifi
120 Dakika
2 Kişilik
62B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Domates Dolması Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.