add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Annemin Üzümlü Yaprak Sarması

Annemden enfes bir tarif, üzümlü yaprak sarması.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlılar ve Mezeler
Tencere
Annemin Üzümlü Yaprak Sarması

Malzeme Listesi

30 adet asma yaprağı
1 adet kuru soğan
200 g aşurelik yarma
30 g salça
5 g kuru nane
1/2 demet dere otu
1/2 demet maydanoz
2 g karabiber
30 g sıvı yağ
5 g tuz
100 g kuru üzüm
400 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları kısa süre haşlayarak soğumaya bırakın.
  • İç harç için yarmayı haşlayın, üzerine üzüm dışındaki tüm malzemeyi doğrayarak ekleyin ve karıştırın.
  • Asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına hazırladığınız içi koyun.
  • Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı bir rulo yapın.
  • Tencereye dizerken aralarına kuru üzümü koyun.
  • Üzerine 400 ml kadar su ekleyin.
  • Orta ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Dolmaları sunum için tabağa alın.

Püf Noktası

Sarmayı kuru üzüm yerine erikle de yapabilirsiniz.Üzüme göre daha ekşi bir tada sahip olacaktır.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Kabaklı Meze
25 Dakika
2-4 Kişilik