Tarif

Antep Fıstığı Ezmesi

Evde fıstık ezmesi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer
Karıştırma
Antep Fıstığı Ezmesi
Paylaş
  • 12B
  • 111
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta beyazı
150 g pudra şekeri
250 g toz Antep fıstık
360 g kaymak

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında yumurta beyazı çırpılır içerisine elenmiş pudra şekeri eklenir ve kabarana kadar çırpılır.
  • Ardından toz Antep fıstığı ekleyerek hamur gibi yoğurulmaya başlanır.
  • +4 derecede en az yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamura kaymak eklenir ve tezgah üstü mikserde 2 dakika boyunca karıştırarak kaymağın yedirilmesi sağlanır.
  • Streç filme sararak rulo yapılır, buzdolabında soğutulur.
  • Dilimleyerek servis edilir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak

Yorumlar (2)

Ömer Şef
· 27.04.2020

Çok güzel olmuş ellerine sağlık. bendesizin gibi şef olcam🙂

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 02.05.2020

İnşallah 🤗 Olur olur niye olmasın 🤗

Benzer Diğer Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Waffle
20 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıbrıs Tahanı
10 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz
8B Görüntüleme