Tarif

Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi

Evde fıstık ezmesi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Karıştırma
Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi
Paylaş
  • 53B
  • 122
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta beyazı
150 g pudra şekeri
250 g toz Antep fıstık
360 g kaymak

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında yumurta beyazı çırpılır içerisine elenmiş pudra şekeri eklenir ve kabarana kadar çırpılır.
  • Ardından toz Antep fıstığı ekleyerek hamur gibi yoğurulmaya başlanır.
  • +4 derecede en az yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamura kaymak eklenir ve tezgah üstü mikserde 2 dakika boyunca karıştırarak kaymağın yedirilmesi sağlanır.
  • Streç filme sararak rulo yapılır, buzdolabında soğutulur.
  • Dilimleyerek servis edilir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıbrıs Tahanı Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Elma Sirkesi Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
2M Görüntüleme
Hardallı Maya Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ömer Şef
· 27.04.2020

Çok güzel olmuş ellerine sağlık. bendesizin gibi şef olcam🙂

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 02.05.2020

İnşallah 🤗 Olur olur niye olmasın 🤗