Tarif

Antep Fıstıklı Dondurma

Dondurma nasıl yapılır? Ev yapımı dondurma tarifi nasıl yapılır? Antep fıstıklı dondurma yapımı: dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma
Tencere, Karıştırma
Antep Fıstıklı Dondurma
Paylaş
  • 1B
  • 34
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
60 g toz şeker
2 adet büyük boy yumurta sarısı
120 g şekersiz Antep fıstığı ezmesi
5 ml vanilya özütü

Nasıl Yapılır?

  • Kalın tabanlı bir tencerede süt, krema ve toz şekerin yarısını karıştırarak 10-15 dakika orta ateşte pişirin.
  • Yumurta sarısı ve şekerin kalan yarısını uçuk sarı bir renk alana kadar çırpın. İçine sıcak sütten 1-2 kaşık ekleyerek hızlıca çırpın. Tenceredeki karışımı çırparken yumurta sarılarını yavaşça tencereye dökün. Ve karıştırarak 5 dakika daha ısıtın, karışım kalınlaşmaya başlayıp 80 dereceye geldiğinde ocaktan alın.
  • Antep fıstığı ezmesini ve vanilya özütünü ekleyin. Buzluğa girebilecek kare veya dikdörtgen bir kaba aktarın. Oda ısısına geldiğinde buzluğa atın. 30 dakikada 1 buzluktan çıkarıp güçlü bir mikser ile çırpın. Bu işlemi 6-7 kere tekrarlayın. En az 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Not: Karışımın olduğunu anlamak için tencereye metal bir kaşık sokun ve karışım kaşığa yapışıyorsa olmuş demektir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme