Tarif

Antep Usulü Yoğurtlu Patates

Antep yöresinin bir başka lezzeti ile karşınızdayım. Antep Usulü Yoğurtlu Patates yemeği.
60 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Antep Usulü Yoğurtlu Patates

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu eti
3 adet patates
450 g süzme yoğurt
2 l su
1 adet yumurta
20 g un
2 diş sarımsak
200 g haşlanmış nohut
4'er g tuz ve karabiber
6 g nane
100 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
3 g ispir otu veya haspir

Nasıl Yapılır?

  • Bir düdüklü tencerede kuzu etini su ile beraber haşlayın. 30-35 dakika.
  • Dikkatlice tencerenin kapağını açın ve küp küp doğranmış patatesleri içine atın. Ardından soyulmuş bütün sarımsakları ekleyin ki etin ağır kokusunu hafifletsin.
  • Patatesler pişmeye yakın nohutları ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Bu esnada ayrı bir tencereye yoğurdu alın, un, tuz ve yumurtayı içine ekleyin ve kısık ateşte çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırın.
  • Isınan karışıma, kaynattığınız etin suyundan alarak karıştırmaya devam edin. Yoğurdun kesilmemesine özen gösterin.
  • Karışım tamamen ısındığında, bu karışımı etli karışıma yavaşça ekleyin ve iyice karıştırarak yedirin. Yemeğinizin altını kapatın ve tencerenin ağzını açık bırakın.
  • Bunun sebebi, patates nişasta içerdiğinden yemeğinizin katılaşmasına sebep olursunuz.
  • Servis etmeden önce erimiş tereyağında nane ve ispir otunu karıştırın.
  • İster tabakladıktan sonra yemeğinizin üzerine dökün, isterseniz tencerenin içine karıştırarak servis edin.
Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?