add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Armutlu Galette

Gale, düz kek anlamına gelir. Fransız mutfağında çeşitli düz yuvarlak veya serbest şekilli kabuklu kek türlerini belirtmek için kullanılan bir terimdir. Şimdi sizlere, tart ailesinin en zahmetsiz, en göze hitap eden üyesinin bir tarifini vereceğiz. Eminiz çok beğeneceksiniz.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tart
Fırın

Malzeme Listesi

170 g toz şeker
50 g kayısı reçeli
1 adet vanilya çubuğu
5 g deniz tuzu
250 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
120 ml soğuk su
5 ml elma sirkesi
385 g un
2 adet armut

Nasıl Yapılır?

  • Sirke ve soğuk suyu birbiriyle karıştırın. Ayrı bir yerde un, tereyağı, şeker ve tuzu yoğurmaya başlayın.
  • Bu karışımın içerisine sirkeli soğuk suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Yoğurma işleminden sonra disk şeklini verdiğiniz hamuru streçleyerek yaklaşık 46 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Armutların kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin.
  • Küçük bir fırın kabı veya döküm tavanın her tarafını tereyağı ile yağlayın.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru iki adet yağlı kağıdın arasına koyarak, merdane yardımı ile ince olacak şekilde açın.
  • Açmış olduğunuz hamuru yağlanan döküm tavanın içerisine eşit olacak şekilde yayın.
  • İçerisine katmanlar halinde kayısı reçeli ve armut dilimlerini yerleştirin.
  • Son olarak üzerine toz şeker serptikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen tartı 10 dakika dinlendirin ve ılık olarak servis edin.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri ve küçük meyveler serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Farklı meyvelerden de yapılabilir.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (2)

Ahmet Savaş
04.10.2019

İlk defa denedim güzel oldu damak zevkinize göre reçeli değiştirebilirsiniz. Lezzetli günler.

Kısık Ateş
07.10.2019

Merhaba Ahmet, güzel yorumun için teşekkür ederiz. Senin de ellerine sağlık. İyi günler...

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı Şeftalili Tart
25 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik