Tarif

Armutlu Kereviz Tarifi

Armutlu kereviz tarifi nasıl yapılır? Sağlık deposu nefis armutlu kereviz tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Armutlu kereviz tarifinin detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 15B
  • 88
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml Abalı Ayçiçek yağı/zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet kereviz
1 adet limon suyu
2 adet portakal suyu
2 dal taze kişniş
1 adet olgun armut
10 g bal
8 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kereviz ve armutların kabuklarını soyup küp küp doğrayın, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Soğan ve sarımsakları yemeklik, havuç ve patatesleri ise halka halka doğrayın.
  • Bir tencereye yağı koyun, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın.
  • Birkaç dakika sonra havuç ve patatesleri ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
  • Limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri tencereye alın.
  • Taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu ve taze kişniş dalları ile lezzetlendirip kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
  • Son olarak armutları ekleyin. Bal, tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırın, tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte ortalama 30-35 dakika pişirip ister ılık ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Barbunya Pilaki Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
63B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Karamelize Soğanlı Enginar Tarifi
13B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Bamya Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
37B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.