Paylaş
- 33B
- 137
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg arpa unu
900 g su
17 g kaya tuzu
25 g toz ekşi maya
150 g ceviz içi
150 g kuş üzümü
Nasıl Yapılır?
- 1Arpa unu, su, kaya tuzu ve toz ekşi mayayı geniş bir kapta karıştırın.
- 2Yaklaşık 15 dakika güzelce yoğurun.
- 3İçine ceviz içi ve kuş üzümünü ekleyip 5 dakika daha yoğurun.
- 4Hamuru 20 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- 5Ardından üzerine bastırarak alçak bir tepsiye güzelce yayın.
- 6Son olarak önceden ısıtılmış 250°C fırında 20 dakika pişirin.
- 7Pişen ekmeği biraz dinlendirip keserek servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (8)
Şefim ekşi maya ile ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz? Zennup 1844 kitabınızda tarifi var ama nasıl yapıldığını anlayamadım.😌 Bir de toz haline nasıl getiriyoruz. Şimdiden teşekkür ederim 😊
Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Şefim Sizinle tanışmayı çok ama çok istiyor en eski Anadolu ekşi mayalarınızdan bende çoğaltmak üzere almak istiyorum ☺️ Bursa’ya Zennuba bir türlü kısmet olmadı Bakırköy’de Büyükyalı da da olduğunu öğrendim sizin geldiğinizde sizinle görüşmek mümkün olmaz mı ☺️🤗😊 Teşekkür ederim
Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi