Tarif

Arpa Şehriyeli İncik Tarifi

Şehriye pilavı eşliğinde kuzu incik tarifi nasıl yapılır?
150 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 51
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kuzu incik
150 g zeytinyağı
500 g arpa şehriye
2 adet kereviz sapı
4 diş sarımsak
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış taze soğan
yeteri kadarkarabiber
yeteri kadarkaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu incikleri kaya tuzu, karabiber, sarımsak, kereviz sapı ve taze kekik ile üzerine su ilave ederek 2 saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 2 saat sonra incikleri tencereden çıkarıp süzülmesi için kenara alın.
  • Bir tencerede şehriyeleri zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
  • Şehriyeler karamel rengini alınca, kepçe ile haşlanmış et suyundan ilave edin. (Suyu her çektiğinde şehriyeye kepçe ile su ilave edin).
  • Son kepçeyi koyduğunuzda altını kapatıp dinlenmeye alın.
  • Bu esnada haşlanmış kuzu incikleri bir tavada zeytinyağında güzelce kızartın.
  • Etler kızarınca şehriyelerin içine kıyılmış yeşillikleri ekleyip güzelce harmanlayın.
  • Servis tabağının altına hazırladığınız şehriyeli pilavı koyup üzerine de incikleri yerleştirerek servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kuzu Sırtı Tarifi
65 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kuzu Boyun Tarifi
70 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Modern Beyti Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.