- Tarifler
- Et Tarifleri
- Kırmızı Et Tarifleri
- Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
Tarif
Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
Şehriye pilavı eşliğinde kuzu incik tarifi nasıl yapılır?
150 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 11B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kuzu incik
150 g zeytinyağı
500 g arpa şehriye
2 adet kereviz sapı
4 diş sarımsak
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış taze soğan
yeteri kadarkarabiber
yeteri kadarkaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu incikleri kaya tuzu, karabiber, sarımsak, kereviz sapı ve taze kekik ile üzerine su ilave ederek 2 saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 22 saat sonra incikleri tencereden çıkarıp süzülmesi için kenara alın.
- 3Bir tencerede şehriyeleri zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
- 4Şehriyeler karamel rengini alınca, kepçe ile haşlanmış et suyundan ilave edin. (Suyu her çektiğinde şehriyeye kepçe ile su ilave edin).
- 5Son kepçeyi koyduğunuzda altını kapatıp dinlenmeye alın.
- 6Bu esnada haşlanmış kuzu incikleri bir tavada zeytinyağında güzelce kızartın.
- 7Etler kızarınca şehriyelerin içine kıyılmış yeşillikleri ekleyip güzelce harmanlayın.
- 8Servis tabağının altına hazırladığınız şehriyeli pilavı koyup üzerine de incikleri yerleştirerek servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Et Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.