Tarif

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi

Asma yaprağında enginar dolması tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 25B
  • 142
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet asma yaprağı
10 g kuş üzümü
2 adet kuru soğan
75 g pirinç
80 ml zeytinyağı
20 g dolmalık fıstık
1 adet küp şeker
10 g tuz
100 ml sıcak su
2 tutam karabiber
2 tutam yeni bahar
2 tutam kuru fesleğen
1/4 demet maydanoz ve dereotu
4 yaprak taze nane
5 adet enginar çanağı
Üzeri için:
1/2 adet limon suyu
350 ml su
80 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Asma yapraklarını haşlayıp süzerek bir kenara alın. Kuş üzümlerini ılık suda 5-6 dakika bekletin.
  • Soğanları küp küp doğrayın. Pirinci güzelce yıkayıp süzün.
  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtmaya başlayın, doğradığınız soğanların yarısını ve dolmalık fıstıkları ekleyerek güzelce kavurun.
  • Daha sonra sırasıyla yıkanmış pirinç, kuş üzümü, küp şeker, tuz ve sıcak suyu ilave edin. Karıştırarak suyu çekene kadar pişirin.
  • Tüm baharatları ve doğranmış yeşillikleri ekleyerek soğumaya bırakın.
  • Haşlanmış asma yapraklarını düz bir zemine serin (damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde) ve yaprağın ortasına çanak enginarları oturtun.
  • Enginarların ortasına hazırladığınız harçtan 1-2 yemek kaşığı kadar koyun.
  • Yaprakları enginarın üstünü kapatacak şekilde sarın. Tamamını kapatmaya yetmeyebilir, 1 yaprak daha alıp üzerinden altına gelecek şekilde sarabilirsiniz.
  • Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.
  • Geniş bir tencerenin en alt kısmına kalan soğanları koyun üzerine hazırladığınız enginar çanaklarını yerleştirin, üzeri için olan malzemeleri ekleyin orta ateşte 40 dakika pişirin.
  • Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dilerseniz iç harcına havuç ekleyebilirsiniz.
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=NNTS24Y2890004 adresinden ulaşabilirsiniz!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Karnabahar Graten Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Etli Bamya Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (2)

FatmaSolakoğlu
· 27.02.2022

Çok teşekkürler.. kıymalı yapicam bu tarifi. Ellerinize sağlık.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 28.02.2022

Çok teşekkür ederim Fatma Hanım 🤗🤗