Tarif

Asma Yapraklı Bulgur Pilavı

Asma yapraklı bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Asma Yapraklı Bulgur Pilavı
approved
Paylaş
  • 2B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
30 g domates salçası
15-20 adet salamura asma yaprağı
200 g pilavlık bulgur
450 ml kaynar su
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede eritelim, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavuralım.
  • Salçayı ilave edip kokusu gidene kadar kavurma işlemine devam edelim.
  • İnce doğradığımız asma yapraklarını ve yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyelim.
  • Su ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Üstü göz göz olunca ocaktan alalım, kapağının altına kağıt havlu yerleştirelim ve 5-10 dakika demlendirip servis edelim.

Püf Noktası

*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Daha ıslak, sulu bir bulgur pilavı için su oranını göz kararı artırabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Yudumlaaa -Yudum MERT

Yorumlar (2)

n0body n0body
· 24.08.2021

harika tarif ellerinize sağlık

Uzman Yudumlaaa -Yudum MERT bu yorumu beğendi
Yudumlaaa -Yudum MERT

Teşekkür ederim ☺️ 🙏🏻

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
5B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme