Tarif

Aspir Soslu Enginar Dolması Tarifi

Enginar dolması tarifi nasıl yapılır? Beşamel soslu enginar dolması tarifi ve püf noktaları için videomuzu izlemeyi unutmayın!
50 Dakika
2 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 15B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
1/2 adet kuru soğan
3 adet çanak enginar
1/2 adet havuç
1/2 adet patates
200 g bezelye tanesi
5 g toz şeker
5 g tuz
400 ml su
3 g zerdeçal
Beşamel Sos için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g un
350 ml Pınar Süt
Pınar
5 g tuz
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
Aspir Sos için:
beşamel sos
enginarlı sebze suyu
100 ml Pınar Krema
Pınar
5 g aspir

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Çanak enginarları ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  • 2-3 dk. sonra küp doğranmış havuçları, patatesleri ve bezelyeleri ekleyip toz şeker ve tuzla lezzetlendirin. Ardından suyunu verin, zerdeçalı ekleyin ve kapağı kapalı şekilde 15 dk. pişmeye bırakın.
  • Beşamel sos için; küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip unu ekleyin, topaklanmaması için çırpma teli ile rengi koyulaşana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütünü ekleyip kıvam alana kadar karıştırın, tuzla lezzetlendirip ocaktan alın. (aspir sosta kullanılmak üzere 4/1’ini kenara ayırın!)
  • Pişen enginarları ve sebzeleri bir fırın kabına alın. Üzerlerine beşamel sos gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Aspir sos için; kenara ayırdığınız beşamel sosa tencerede kalan sebze suyunu süzerek ekleyin. Çırparak karıştırmaya devam ederken krema ve aspiri ekleyip ocaktan alın.
  • Hazır olan aspir sosu bir servis tabağına yayın. Fırından aldığınız enginar dolmalarını sosun üzerine yerleştirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Kuru Sebze Dolması Tarifi
80 Dakika
10-12 Kişilik
22B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
52B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
62B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Esra Tokat
· 29.09.2021

Ellerinize sağlık şefim ❤️💥👏

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 30.09.2021

😊😇🤩

Kader Ensari
· 28.01.2022

Denedim enfes ötesi bi lezzet tarif için teşekkürler❤️😍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 29.01.2022

👍😊🙏 Elinize sağlık.