add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Aşure

Komşuluğun, dostluğun, bereketin simgesi ikramımız Aşure tarifidir, mutlaka denemelisiniz.
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlılar
Açık Ateşte
Aşure

Malzeme Listesi

750 gr aşurelik buğday
1000 gr toz şeker
150 g kuru fasulye
200 g nohut
100 g pirinç
150 g sarı üzüm
150 g kayısı
150 g incir
100 g kuş üzümü
5-6 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 adet portakal kabuğu rendesi
30 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ılık suda ıslatın.
  • Buğday ve pirinci 5 litre su ile tencereye koyun.
  • Orta ateşte dumanı çıkıncaya kadar bekletin. Dumanı çıkar çıkmaz ateşi kapatıp, kapağını hiç açmadan bir gece bekletin.
  • Ertesi gün, tencereyi açın. Eğer buğdaylar dağılmış ise, aşure yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer diri ise dağılıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Kuru fasulye ve nohutu haşlayın.
  • Kuru kayısıları iri iri doğrayınve 15 dakika kaynar suda bekletin
  • Kuş üzümlerini'de 10 dakika kadar ılık suda bekletin.
  • Kuru incirleri küp küp bölün ve kaynar suda 15-20 dakika (yumuşayıncaya kadar) bekletin.
  • Buğdaylar dağılmış ise, 3 litre su ekleyerek, orta ateşte kaynatmaya başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca, nohutu ve fasulyeyi ekleyin.
  • Hiç beklemeden, (ıslattığınız, sularını süzerek) kuş üzümünü, portakal kabuğu rendesini, karanfili, tarçını, inciri, sarı üzümü ve kayısıları ekleyin.
  • Şekeri de ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
  • Toplamda 40-45 dk. pişirdikten sonra ocağı kapatın.
  • Pişen aşurenin üzerine 2-3 yemek kaşığı bal ilave edin.

Püf Noktası

Süslemek için nar tanesi, fındık, badem, ceviz, hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Islatılacak malzemelerin 1 gece önceden suda bekletilmesi gerekir.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik